Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real ostao bez Mbappea zbog ozljede

Nogometaši Real Madrida sinoć su na Santiago Bernabeu ostvarili petu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima. Aktualni prvaci Španjolske su u okviru sedmog kola La Lige s 3:2 svladali Deportivo Alaves čime su smanjili zaostatak za Barcelonom na samo jedan bod, ali Katalonci imaju utakmicu manje.

“Kraljevi” nisu mogli bolje otvoriti susret jer je već u prvoj minuti poentirao Lucas Vazquez na asistenciju Viniciusa. U 33. minuti je Kylian Mbappe zabio za 2:0, međutim njegov pogodak je poništen zbog zaleđa. Ipak, Francuz je do svog gola stigao sedam minuta kasnije kada zabija poslije duplog pasa s Judeom Bellinghamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Rodrygo Goes sjajnim golom u trećoj minuti drugog dijela povećao vodstvo Reala na 3:0, svi su već uknjižili tri boda europskim prvacima, no gosti su ipak uspjeli zakomplicirati susret. Golovima Carlosa Benavideza u 85. minuti te Kike Garcije u 86., Alaves je smanjio deficit na samo 3:2 te smo gledali uzbudljivu završnicu u kojoj je Real Madrid ipak uspio sačuvati vodstvo i tako doći do pete ovosezonske pobjede u La Ligi.

Ipak, nakon utakmice saznalo se da je Real skupo platio ovu pobjedu. Mbappe je morao napustiti igru u 80. minuti, a prve informacije su bile da se ne radi o ničemu ozbiljnom te da je zamijenjen iz predostrožnosti. Međutim, Real je danas objavio sljedeće: “Nakon testova koje je danas obavila medicinska služba Real Madrida na našem igraču Kylianu Mbappeu, dijagnosticirana mu je ozljeda femoralnog bicepsa lijeve noge. Čeka se evoluacija.”

Prema novinaru Mariu Cortegani i Fabriziu Romanu, klupski izvori sugeriraju da će Mbappe izbivati ​​s terena tri tjedna. To bi značilo da će Mbappe propustiti gradski derbi ovog vikenda protiv Atletico Madrida, ali i susret Lige prvaka protiv Lillea i utakmicu La Lige protiv Villarreala prije međunarodne stanke.

Bude li sve išlo po planu, 25-godišnjak će se vratiti u susret Celti iz Viga odmah nakon reprezentativne stanke 19. listopada. Međutim, pokažu li dodatne pretrage da je došlo do puknuća mišića moguća je i duža stanka od dva mjeseca. Mbappe je od dolaska u Real ovog ljeta odigrao devet utakmica u kojima je zabio sedam golova i upisao jednu asistenciju.

Komentari

Povezano