Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real ponizio Barcelonu u uzvratu kupa

Nakon sinoćnjeg prolaska Osasune u finale Kupa kralja, danas su o drugom putniku u finale na Camp Nou odlučivali Barcelona i Real Madrid. U prvom susretu Barcelona je u Madridu slavila 1:0 te je uoči uzvrata bila favorit za prolazak u finale.

Nismo dugo morali čekati na prvo uzbuđenje koje je došlo u 10. minuti. Sergi Roberto je dobio loptu u šesnaestercu, ali mi je u zadnji tren udarac blokirala obrana Reala. Odgovor Reala je došao nekoliko minuta kasnije kada je Kounde u zadnji trenutak izbio loptu ispred Viniciusa. Rodrygo je probio stranu i ubacio u sredinu, ali Kounde je spriječio gotovo siguran pogodak.

Pred kraj poluvremena Barcelona je zaprijetila, a Real je iz kontre poveo. Prvo je Lewandovski pokušao s ruba šesnaesterca, no njegov udarac je obranio Courtois. Sijevnula je kontra Reala iz koje je Vinicus doveo goste u vodstvo. Rodrygo je proslijedio loptu kolegi iz reprezentacije koji je na krilu našao Benzemu. Benzema je vratio loptu u sredinu Viniciusu koji zabija za 1:0 Reala i ukupnih 1:1.

Odmah na početku drugog dijela Real je udvostručio rezultat te prešao u ukupno vodstvo. Luka Modrić je primio loptu na strani i ušao u sredinu ostavljajući pritom iza sebe igrače Barcelone. Na rubu šesnaesterca je čekao Benzema kojem je Modrić savršeno ostavio loptu, a Francuz takve prilike ne propušta i to je 2:0 Reala u 50. minuti.

Potpuni raspad Barcelone dogodio se sedam minuta kasnije. Kessie je neoprezno startao u svome šesnaestercu i sudac nije imao izbora nego dosuditi kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Benzema koji nije pogriješio te je poslao Ter Stegena u jednu stranu, a loptu u drugu za 3:0 Reala nakon 57. minuta.

Samo dvije minute kasnije je Real imao šansu za 4:0. Modrić je tražio Rodryga na drugoj vratnici, ali ovaj kasni za korak. Real je ipak nastavio s punjenjem mreže Barcelone u 81. minuti. Jedna dosta jednostavna kontra koju kao da Barcelona nije shvatila ozbiljno niti s dovoljno angažmana je završila trećim pogotkom Benzeme i konačnom pobjedom od 4:0.

Nedugo nakon objava o ovogodišnjoj obrani Barcelone kao statistički jednoj od najboljih obrana u povijesti Liga petica je stigao ovaj teški reality check za katalonsku momčad. Ovo je najveća pobjeda Reala u gostima kod Barcelone još od sezone 1962/63. kad je Real na pogon Di Stefana slavio 5:1. 

Komentari

Povezano