Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real rutinski svladao Chelsea na Santiago Bernabeu

Treći puta u tri sezone, u knockout fazi Lige prvaka sastali su se Real Madrid i Chelsea. Oba kluba u susret su ušla nakon ligaških poraza ovog vikenda te kroz Ligu prvaka pokušavaju isprati gorak okus razočaravajućih nastupa u prvenstvu. Na kraju je Real golovima Karima Benzeme i Marca Asensia odnio pobjedu i napravio veliki korak prema polufinalu. Za domaćine je 90 minuta odigrao Luka Modrić, a za Chelsea Mateo Kovačić.

Prvu priliku na utakmici imao je João Félix već u trećoj minuti utakmice. Portugalac je pobjegao obrani Reala i uputio udarac s ruba šesnaesterca, ali nije Félix dobro opalio i Thibaut Courtois je uspio to odbiti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga dosta dugo nije bilo uzbuđenja, a Real je iz svoje prve prave prilike poveo. Vinicius je uspio ispred Fofane doći do centaršuta i uputiti udarac. Kepa Arrizabalaga je obranio njegov udarac, no na odbijancu je prvi Benzema koji zakucava loptu u gol za 1:0 u 21. minuti.

Mogao je Chelsea odmah vratiti stvari na početak samo dvije minute kasnije. Tada je Courtois uspio izvaditi iz golu loptu koja se od Raheema Sterlinga i Éder Militãa odbila prema golu te nije bilo ništa od ekspresnog povratka gostiju.

Zadnju priliku u poluvremenu imali su domaćini u 44. minuti. Indisponirani Fofana je izgubio loptu na sredini terena i sjevnula je kontra Reala. Ona je završena udarcem Federica Valverdea kojeg je uspio obraniti Kepa. To je bilo sve od prvog poluvremena u kojem je Chelsea dopustio najviše udaraca u okvir u jednom poluvremenu u svojoj povijesti igranja Lige prvaka.

Prvu priliku u drugome dijelu imao je Luka Modrić. On je dočekao dodavanje na rubu šesnaesterca i pokušao lijepim plasiranim udarcem pronaći suprotne rašlje, ali je njegov udarac za malo otišao preko gola i ništa od povećanja vodstva.

Onda je Chelsea u 59. minuti ostao s igračem manje na terenu. Valverde je odigrao odličnu dubinsku loptu za Rodryga koji se sjurio prema Kepi, a Ben Chilwell nije imao puno izbora te je povukao Brazilca i time zaslužio izravno isključenje.

Ako je postojalo pitanje o pobjedniku, ono je riješeno u 74. minuti golom Asensia. Vinicius je nakon brzo izvedenog kornera proslijedio loptu do Asensia koji odlično pogađa donji lijevi kut i uz sitnu dozu sreće Real je udvostručio vodstvo.

Do kraja utakmice Benzema je mogao svojim drugim golom u potpunosti riješiti pitanje pobjednika, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola. U dobroj prilici našao se i Mason Mount, no njegov udarac je u zadnji čas uspio blokirati Rüdiger.

Ostalo je tako 2:0 za Real koji je stekao ogromnu prednost pred uzvrat na Stamford Bridgeu. Chelsea nije odigrao ništa bolje nego u većini utakmica ove sezone te ih je Real rutinski svladao. Oni su pak odigrali jako dobru utakmicu u kojoj su za razliku od nekih prošlosezonskih predstava u Ligi prvaka u potpunosti nadigrali protivnika koji je od prve sekunde bio inferiornija momčad.

Komentari

Povezano