Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real s Lukom Modrićem do vrijedne pobjede u Portugalu

U skupini C, Real Madrid je na gostovanju u susjednom Portugalu kod Brage tražio i treću ovosezonsku pobjedu i Ligi prvaka.

Njoj je bio bliži nakon dobre kombinacije asistenta Viniciusa i strijelca Rodryga, koji je stigao do svojeg tek drugog ovosezonskog pogotka i prvog u dresu Blancosa još od 12. kolovoza i gostovanja kod Athletico Bilbaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogoci Rodryga ove sezone možda jesu rijetkost, no oni općenito u Ligi prvaka to definitivno nisu, jer je od svojih 33 pogotka u dresu Real Madrida, njih čak 16 Rodrygo postigao u Ligi prvaka.

U drugom poluvremenu Real Madrid je rutinski odrađivao posao i čekao priliku za 2:0, koja je stigla u 61. minuti preko Bellinghama nakon još jednog protuudara Valverdea, Rodryga i Viniciusa koji je završio prizemnim udarcem u malu mrežicu vratara Matheusa. Bio je to treći uzastopni susret Lige prvaka u kojem Bellingham zabija pogodak, čime je ušao u društvo Cristiana Ronalda i Christiana Karembeua kao jedini igrači kojima je to pošlo za nogom otkad je Lige prvaka. Osim toga, Bellinghamu je ovo bio i 11. pogodak u 12 susreta za Real Madrid.

Očekivao je Carlo Ancelotti kako se nakon toga može već krenuti pripremati za El Classico sljedećeg vikenda, no planove mu je poremetio ambiciozni sastav domaćih koji je samo 2 minute kasnije stigao do smanjenja rezultatskog deficita preko Alvara Djalóa, pri čemu je definitivno bolje mogao reagirati vratar Kepa.

Nastavila je Braga ganjati izjednačenje, pokazavši još jednom koliko je neugodna ekipa, a Horta je u 75. minuti pogodio i vratnicu, pa je Ancelotti krenuo zatvarati utakmicu uvođenjem Tchouamenija i Mendyja.

Real Madridu je u 80. minuti poništen gol Viniciusa zbog milimetarskog zaleđa, a do kraja se rezultat nije mijenjao.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta utakmice uz 87 dodira s loptom, 73/75 točnih dodavanja, 7 ključnih dodavanja, 4/4 točne duge lopte, 1/1 uspješnim driblingom i 3/5 dobijenih duela na tlu te bio jedan od najboljih igrača gostiju.

Drugi susret grupe, onaj između Union Berlina i Napolija pred rasprodanim Olimpijskim stadionom, protekao je bez angažmana ozlijeđenog Josipa Juranovića, a gostima je nedostajao i najbolji strijelac Victor Osimhen te veznjak Frank Anguissa.

Dobro su ušli u susret domaći, već uobičajeno prepustivši posjed suparničkoj ekipi koja nije znala što s njime, i čekali priliku zaprijetiti iz protuudara. Iz jednog takvog u 25. minuti su nogometaši Union Berlina mislili da su poveli, no pogodak Haberera je poništen zbog zaleđa Fofane u ranijoj fazi akcije.

Nije se puno događalo sve do 61. minute, kad je Kvicha Kvaratskhelia prošao po lijevoj strani i uposlio Giacoma Raspadorija, a ovaj iz prvog udarca u gol savladao domaćeg vratara Ronnowa, priključivši se skupini od igrača rođenih 2000. godine ili mlađih koji su u posljednje dvije sezone Lige prvaka postigli barem 5 pogodaka.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, a Napoli je upisao drugu pobjedu u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano