Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real siguran u Bilbau, Jude Bellingham strijelac u debiju

Subotnji program La Lige imao je na rasporedu tri utakmice. Daleko najzanimljivija bila je ona u Bilbau gdje je Real Madrid sigurno došao do pobjede. Uz njih, Real Sociedad je kod kuće remizirao s Gironom, kao i Las Palmas s Mallorcom.

Prva utakmica dana bila je između Real Sociedada i Girone. Sociedad je razočaravajuće krenuo u sezonu i odigrao mršavih 1:1 protiv Girone koja je zasluženo uzela bod iz San Sebastiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenulo je odlično za domaćine koji su poveli već u petoj minuti. Strijelac je bio Takefusa Kubo koji tako nastavlja s odličnom formom iz prošle sezone.

Girona je u nastavku zaigrala bolje i na kraju zasluženo došla do boda. Pogodak vrijedan boda postigao je Artem Dovbyk. Ukrajinac je tako na najbolji mogući način obilježio debi, nakon što je Girona za njega Dnipru ovoga ljeta platila sedam milijuna eura.

Drugu utakmicu dana igrali su Las Palmas i Mallorca. Las Palmas je na domaćem terenu poveo, ali nisu izdržali te su na kraju odigrali 1:1.

Domaćine je u vodstvo Jonathan Viera u 29. minuti. Preuzeo je odgovornost na kaznenom udarcu i mirnom realizacijom donio prednost svojoj ekipi. Ono što je uspio Viera, nije uspio Vedat Muriqi u 41. minuti. On je iz kaznenog udarca pogodio prečku i tako ostavio Las Palmas u prednosti.

Mallorca je ipak stigla do zasluženog boda u 70. minuti. Gol je zabio Antonio Raillo nakon kornera pojačanja iz Espanyola Sergija Dardera.

Današnji program zatvorili su na San Mamésu Athletic Bilbao i Real Madrid. Real je odigrao dobru utakmicu i sigurno slavio na gostovanju koje mu je često stvaralo probleme.

Nakon dugo praznog hoda, Real je u 28. minuti poveo iz prve prave prilike. Daniel Carvajal je pronašao Rodryga koji iz nimalo lake pozicije sjajno pogađa za vodstvo gostiju.

Osam minuta kasnije Real udvostručuje vodstvo. Jude Bellingham je dočekao loptu nakon kornera i fantastično pogodio za 2:0. Englez nije mogao poželjeti bolji start u novom dresu.

Gosti iz Madrida su u drugom dijelu mirno priveli utakmicu kraju. Ostavili su Athletic Bilbao bez pravih prilika i zasluženo pobjedom krenuli u novu sezonu.

Komentari

Povezano