Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Sociedad osigurao plasman u nokaut fazu, Napoli kiksao kod kuće

U ranijem terminu smo imali na rasporedu dvije utakmice Lige prvaka. U skupini C je Napoli ugostio Union Berlin, dok smo u skupini D imali sraz Real Sociedada i Benfice na San Sebastianu.

Napoli je pred svojim navijačima odigrao neriješeno s Union Berlinom rezultatom 1:1. Hrvatski reprezentativac Josip Juranović se vratio na teren nakon ozljede te je susret započeo od prve minute za njemačku momčad, no bio je zamijenjen u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je zabio gol u 30. minuti, no pogodak Franka Anguisse je bio poništen nakon VAR intervencije zbog prekršaja. Ipak, sedam minuta kasnije su došli do vodstva preko Mattea Politana te se s rezultatom 1:0 za Napoli otišlo na predah. Union Berlin je nakon samo sedam minuta igre u drugom poluvremenu došao do izjednačenja, a strijelac je bio David Datro Fofana. Unatoč pritisku Talijana pri kraju susreta, nisu uspjeli doći do pogotka vrijedna tri boda.

Standings provided by Sofascore

Real Sociedad je sjajnim prvim poluvremenom praktički ugasio ikakvu nadu Benfice da može nešto očekivati od ovog dvoboja u kojem su slavili rezultatom 3:1. Ovom pobjedom su osigurali plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Činjenica da je španjolska momčad u prvom poluvremenu imala xG 3.09 dovoljno govori za sebe, dok je Benfica imala xG 0.34. U konačnici se na predah otišlo rezultatom 3:0 za ove sezone fantastični Real Sociedad, a strijelci su bili Mikel Merino, Mikel Oyarzabal i Ander Berrentxea. Španjolci su mogli imat i veću prednost da je Brais Mendez u 29. minuti bio precizniji s bijele točke. Benfica je sjajno krenula u drugom poluvremenu te su manjili rezultat na 3:1 pogotkom Rafe Silve u 49. minuti što je bio jasan znak Sociedadu da unatoč prednosti od tri gola nema mjesta opuštanju. Petar Musa je u igru za Benficu ušao u 64. minuti susreta. Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, Sociedad je rutinski utakmicu priveo kraju.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano