Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Sociedad pobjedom pokvario slavlje Barceloni

Bogati dan španjolskog prvenstva zaključen je večernjim susretom između Barcelone i Real Sociedada. Tijekom dana smo dobili mnoge odgovore u borbi za Europu i za ostanak, a sve je završeno prvim domaćim porazom Barcelone ove sezone.

Girona – Villareal 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici u kojoj su obje ekipe morale pobijediti na kraju je to uspjelo Villarealu. Gironi je pobjeda bila potrebna zbog borbe za 7. mjesto koje nosi Konferencijsku ligu, dok Villareal pokušava stići Real Sociedad na četvrtoj poziciji.

Gosti su bolje krenuli u susret i već u 9. minuti poveli. Nicolas Jackson je napravio veliku većinu posla i odigrao na drugu stativu gdje je čekao Yeremi Pino koji nije imao težak posao zakucati loptu u mrežu s velike blizine.

Girona je uspjela izjednačiti 15 minuta kasnije. Arnau Martinez je izveo slobodni udarac i pronašao Davida Lopeza u sredini. Lopez je lijepo ispratio centaršut i pogodio iz voleja za 1:1.

Tih 1:1 je stajalo na semaforu sve do 94. minute kada Villareal odnosi pobjedu. Igrači gostiju predvođeni Jacksonom odradili školsku kontru na čijem se kraju našao Gerard Moreno koji je ovim golom zadržao nade Villareala za Ligu prvaka iduće sezone.

Athletic Bilbao – Celta Vigo 2:1

Poraz Girone najviše je odgovarao Athletic Bilbau koji je pobjedom nad rasterećenom Celtom zasjeo na sedmo mjesto kojim bi se mogli vratiti u europska natjecanja po prvi puta od sezone 2017/2018.

Domaćini su odlično ušli u susret i poveli već u 5. minuti. Óscar de Marcos je ubacio loptu u sredinu gdje je bio Iñaki Williams. On je iz teške situacije odlično reagirao i glavom pogodio za vodstvo Athletic Bilbaa.

Celta se u igru vratila u 50. minuti. Miguel Rodriguez je ubacio, a u sredini je čekao Jørgen Strand Larsen koji iz slične pozicije kao Williams u prvom dijelu vraća stvari na početak. Norvežaninu je to četvrti gol u prvenstvu ove sezone.

Sreća gostiju bila je kratkog vijeka jer već četiri minute kasnije Alex Berenguer vraća prednost Athleticu. On je primio loptu na rubu kaznenog prostora i lijepo pogodio suprotni kut za važna tri boda domaćih.

Almeria – Mallorca 3:0

Almeria je pobjedom nad Mallorcom nastavila ritam poraz-pobjeda te se sada malo odvojila od borbe za ostanak u kojoj je uključeno čak sedam klubova. Apsolutni junak utakmice bio je Lazaro Vinicus koji je zabio sva tri gola domaćih.

Prvi od svoja tri gola Lazaro je zabio u 12. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta se odbila do Brazilca koji je dobro reagirao i pospremio loptu u mrežu za rano vodstvo.

Točno pola sata kasnije Lazaro dolazi do drugog pogotka. Ovoga puta je dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i lijepim odmjerenim udarcem pogodio desni donji kut i tako udvostručio vodstvo svoje momčadi.

Treći pogodak došao je u 58. minuti nakon što je Lazaro bio najbrži na povratnoj lopti Javiera Suareza. Brazilac je u 74. minuti zamijenjen, a na klupu je ispraćen ogromnim ovacijama Estadiao de los Juegos Mediterráneosa.

Getafe – Elche 1:1

Getafe je u utakmici s davno otpisanim Elcheom tražio bodove kojima bi si pomogli u ogromnoj borbi za ostanak. Na kraju su uzeli samo bod s čime su si dodatno kompromitirali šanse za ostanak u ligi.

Krenulo je onako kako su svi očekivali da će ova utakmica teći, odnosno ranim vodstvom domaćina. Damian Suarez je poslao loptu na drugu stativu gdje je bio Munir El Haddadi koji svojim tek trećim ovosezonskim golom donosi prednost domaćinima.

Ta prednost trajala je do prve minute nadoknade prvog dijela kada Lucas Boye postavlja konačnih 1:1. Argentincu je to bio peti pogodak ove sezone. Rezultat se nije mijenjao do kraja i ostalo je 1:1 s čime će domaćini biti jako nezadovoljni.

Barcelona – Real Sociedad 1:2

Nakon što su u prošlom kolu kod lokalnog rivala Espanyola osigurali naslov prvaka igrači Barcelone su pred svojim navijačima dočekali momčad koja se bori za Ligu prvaka Real Sociedad.

Kao i u ostalim današnjim utakmicama, prvi gol pao je u prvih 15 minuta. Nakon greške Julesa Koundea, Alexander Sørloth je vratio loptu u sredinu za Mikela Merina koji zabija tek 14. ovosezonski gol koji je Barcelona primila u prvenstvu.

Nakon primljenog pogotka Barcelona je zaigrala bolje i kreirala dosta. Posebno je bio raspoložen Ousmanne Dembele koji je prolazio igrače Sociedada kao od šale, ali nisu uspjeli probiti obranu gostiju.

U drugom dijelu Barcelona je nastavila dominirati, ali bezuspješno. Onda je u 72. minuti sjevnula kontra Sociedada kojom je udvostručeno vodstvo. Martin Zubimendi je povukao i vratio loptu u sredinu za Sørlotha koji je ostao miran i to je 2:0.

Do kraja susreta Barcelona je uspjela tek smanjiti rezultat. Ferran Torres je poslao lijepu loptu u sredinu gdje je najviši bio Robert Lewandovski koji glavom smanjuje rezultat. Poljaku je to 22. pogodak ove sezone čime se dodatno učvrstio na poziciji najboljeg strijelca.

Ovaj poraz neće puno naštetiti Barceloni koja je već osigurala naslov, ali domaći poraz nikad nije dočekan s oduševljenjem. Sociedad je pak ovom pobjedom napravio ogroman korak prema Ligi prvaka iduće sezone u koju bi se vratili prvi puta od sezone 2013/2014 kada su ispali u grupnoj fazi.

Komentari

Povezano