Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Sociedad slavio u baskijskom derbiju i nastavio pobjednički niz

Posljednji susret subotnjeg programa La Lige je bio derbi ogled između Real Sociedada i Athletic Bilbaa. Na Reale Areni u San Sebastianu, slavili su domaći nogometaši s 3:0.

Domaći su poveli u 30. minuti. Brais Mendez je izveo slobodni udarac s lijeve strane, a nakon flipera u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snalazi stoper Real Sociedada, Robin Le Normand, koji snažnim udarcem s pet metara probija Unaija Simona za vodstvo od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prvi dio ponudio prevelik broj prigoda, no onu najizgledniju su imali gosti. Nico Williams je u 40. minuti krasno ubacio s lijeve strane za natrčalog mu brata Inakija, ali on iz blizine ne uspijeva zahvatiti loptu na pravi način pa tako velika prilika za izjednačenje odlazi u zaborav.

Isti nogometaš se na samom početku drugog dijela izborio za novu dobru priliku osvojivši duel protiv Mikela Merino, ali njegov pokušaj s desetak metara odlazi par centimetara pokraj lijeve vratnice.

Kazna za taj propust je došla u sljedećem napadu. Yuri Berchiche je dobio jedan zračni duel na 40-ak metara od gola protivnika te je time uposlio Braisa Mendeza. Ovaj je s lijevog krila ubacio za Umara Sadiqa koji ne uspijeva zadržati loptu, a to će se pokazati dobrim “potezom” jer ona dolazi do natrčalog Takefusa Kube koji matira Simona za vodstvo od 2:0.

Prvi udarac u okvir gola, gosti su uputili u 54. minuti. Inaki Williams je “potvrdio” utrčavanje Ikera Muniaina, ali Alex Remiro pravovremeno zatvara kut te nogom brani taj udarac pa lopta odlazi u korner iz kojeg se ništa opasno nije dogodilo.

U 66. minuti Real Sociedad dolazi do vodstva od 3:0. Martin Zubimendi je presjekao jednu loptu na polovici terena, gurnuo prekrasnu vertikalu ka Mikelu Oyarzabalu koji zaobilazi vratara gostiju i posprema loptu u mrežu za ogromno slavlje domaćih navijača.

To će se pokazati i konačnim rezultatom ovog susreta nakon kojeg je Real Sociedad preskočio Athletic Bilbao na četvrtom mjestu La Lige.

Komentari