Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real u sudačkoj nadoknadi do prvog mjesta

Nakon ranijeg kiksa Girone, Real Madrid je na gostovanju kod Alavésa došao do prilike da se eventualnom pobjedom vrati na prvo mjesto. U tome su uspjeli golom Lucasa Vazqueza u 92. minuti.

Domaćini su bolje ušli u susret i zaprijetili u osmoj minuti. Tada je udarac Luisa Rioje u posljednji trenutak uspjela blokirati obrana Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je više manje bilo jedino uzbuđenje u prvom dijelu. Real je imao veliku nadmoć u posjedu, ali nisu uspjeli to pretvoriti u prijetnju za gol Alavésa.

Ključni trenutak nastavka dogodio se u 54. minuti. Nacho Fernández je tada krvnički ušao u suparnika i zaradio izravni karton čime je večeras loši Real stavljen u još težu situaciju. Cijenu toga platio je Luka Modrić koji je morao izaći iz igre kako bi ušao Aurélien Tchouaméni.

Nije taj crveni karton osokolio igrače Alavésa koji su zadržali isti način igre. No, igrač manje je dodatno oslabio napad Reala koji nije uspijevao stvoriti ništa. Najbliže golu bili su u 75. minuti kada si je Rodrygo sve sam stvorio i pucao malo pored gola.

Kada se činilo da će upisati kiks, Real je uspio doći do pobjede. Nakon kornera Tonija Kroosa, sam je ostao Vazquez koji zabija gol vrijedan prvog mjesta.

Tako je Real spriječio Gironu da prvi puta u svojoj povijesti dočeka Novu godinu na prvom mjestu. Sada su izjednačeni na vrhu s 45 bodova, ali je Real ispred zbog pobjede u međusobnom susretu. Alavés je upisao i treći uzastopni poraz te su ostali na 16 bodova.

Komentari

Povezano