Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real uzvratio Partizanu, Maccabi ponizio Monaco za povijest

Večeras smo u elitnom europskom košarkaškom natjecanju gledali dvije utakmice broj 4 koje su se igrali pred ponajboljim europskim navijačima u Tel Avivu i Beogradu. Jedni su domaćini slavili uvjerljivu pobjedu, drugi tugovali poslije tijesnog poraza.

[5] Maccabi Tel Aviv – Monaco [4] 104:69 (2-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ispunjenoj Menora Mivtachim Areni u Tel Avivu su košarkaški Maccabija ispisali povijest s četvrtom najuvjerljivijom pobjedom u povijesti euroligaškog doigravanja. Rekord je ostao u rukama košarkaša Olympiacosa koji su 2011. godine svladali Montepaschi s 48 poena razlike.

Gosti su i večeras ponovno bolje otvorili susret te su nakon četiri i pol minute košarke vodili s 13:5, ali domaćini serijom od 12:4 poravnavaju rezultat na 17:17 pred posljednjih 90 sekundi uvodne četvrtine. Ipak, prva četvrtina završava serijom gostiju od 7:0 pa se na predah odlazi s vodstvom Monaca od 7 poena razlike.

Uslijedio je spektakl “Ponosa Izraela” koji na početku druge četvrtine postižu 20 uzastopnih poena i vode s 37:24. Tijekom tog razdoblja su postigli ukupno 5 trica, Lorenzo Brown je postigao 3, a Jake Cohen 2. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom domaćih od 11 poena razlike jer su gosti postigli samo 3 koša iz igre u drugoj dionici.

Susret je prelomljen u trećoj četvrtini u kojoj Maccabi postiže 12 od 17 šuteva iz igre i 7/8 slobodnih bacanja te nakon 30 minuta igre imaju vodstvo od 79:53. To su vodstvo još dodatno povećali u četvrtoj četvrtini u kojoj su se zaustavili na gore spomenutih 35 poena razlike.

Maccabi su do pobjede predvodili Lorenzo Brown s 22 poena i 6 asistencija te Wade Baldwin IV s 19 poena i 6 asistencija, dok se ukupno 10 različitih košarkaša izraelske momčadi upisalo u strijelce. Kod poraženih je najbolji strijelac bio Mike James s 13 poena i 8 skokova, ali uz svega 23% šuta iz igre.

[6] Partizan – Real Madrid [3] 78:85 (2-2)

Košarkaši Reala su u uzbudljivoj završnici svladali Partizan te su izjednačili na 2-2 u seriji te će se i u ovom ogledu igrati odlučujuća peta utakmica.

Košarkaši Reala su u prvu četvrtinu izletjeli kao iz topa pa su nakon uvodnih 10 minuta vodili s 27:15 predvođeni Adamom Hangom koji je ubacio čak 3 trice i ukupno 11 poena. Pribrali su se domaći košarkaši u uvodnom dijelu druge četvrtine predvođeni Zachom LeDayem i Mathiasom Lessortom koji su kombinirano zabili 15 poena pa gledamo egal završnicu prvog poluvremena koja odlazi u korist Reala nakon što je Sergio Llull pogodio tri slobodna bacanja u posljednjim trenucima za vodstvo od 45:42.

U trećoj četvrtini nijedan napad nije bio raspoložen pa smo vidjeli svega 29 poena, ali 3 više su postigli košarkaši Reala pa nakon trice Gabriela Decka na predah odlaze s +6. Argentinčevi poeni su bili jedini poeni Reala u trećoj dionici koje nisu postigli Džanan Musa i Walter Tavares.

Uslijedila je napeta završnica jer se u posljednje dvije minute ušlo s vodstvom Reala od 78:74. Priliku za smanjenje zaostatka je imao Yam Madar koji promašuje šut za 3 poena, a nakon skoka u obrani, Zach LeDay čini prekršaj nad Nigel Williams-Gossom koji postiže dva slobodna bacanja za +6. U sljedećem napadu Dante Exum promašuje polaganje, ali Yam Madar krade loptu na početku akcije Reala i u kontranapadu zabija za -4. Košarkaši Partizana su udvojili Williams-Gossa, a njegov pokušaja dodavanja blokira Madar i lopta neobjašnjivo završava u košu za samo -2.

Adam Hanga je promašio duboku tricu, ali Mario Hezonja hvata skok u napadu i pokušava završiti taj napad, no i on promašuje pa Walter Tavares tek iz trećeg pokušaja postiže koš uz prekršaj. Zabio je reprezentativac Kapverdskog otočja i dodatno bacanje za +5. Imali su domaći košarkaši dvije šanse za postizanje trica, ali promašuju i LeDay i Nunnally, dok na drugoj strani Džanan Musa polaže za konačnih 85:78.

“Kraljeve” su do pobjede predvodili Walter Tavares i Adam Hanga s po 15 poena, dok su Džanan Musa i Gabriel Deck ubacili po 14. Mario Hezonja je susret završio s 5 poena i 6 skokova. Kod poraženih je Zach LeDay ubacio 25 poena, a Ioannis Papapetrou 18.

Komentari

Povezano