Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real Valladolid ispao iz lige. Valencia, Celta i Almeria se spasili

U završnih 5 susreta ovogodišnje La Lige koji su se odigravali od 21:00h vidjeli smo prave drame, jer je čak 6 ekipa bilo u opasnosti od ispadanja u Segundu, uz već odavno otpisani Elche te Espanyol koji je ispao u prošlom kolu.

To su redom: Real Valladolid, Almeria, Valencia, Getafe, Celta i Cádiz, a neke su se ekipe susrele i međusobno i rezultati svih dvoboja imali su konačan utjecaj na rasplet događanja u najjačem španjolskom razredu. Na kraju je Real Valladolid remijem kod kuće protiv Getafea koji je također mogao biti ugrožen, ispao iz lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elche i Cádiz prvi su završili svoj susret u kojem su već otpisani domaćini imali veći posjed lopte, a gosti bili daleko opasniji po gol. Konačni rezultat bio je 1:1, ispromašivale su se obje ekipe (6 promašenih velikih prilika), no Cádizu je bod bio i više nego dovoljan za potvrdu opstanka.

Real Valladolid je opsjedao gol izrazito konzervativnog Getafea, imao 80% posjeda lopte i pucao po golu 15 puta, no niti jedan udarac nije završio u okviru vrata. Getafe je primjenjivao onu “cilj opravdava sredstvo” pa je s 25 prekršaja naspram 9 Valladolidovih od početka sjeckao pokušaje igre domaćina, koji u konačnici nisu uspjeli doći do gola koji bi im značio ostanak u ligi. Pokliče “Ronaldo odlazi” zamjenile su suze koje su potekle stadionom José Zorrilla.

Celta Vigo je katastrofalnim nizom od sredine travnja u kojem je upisala 7 poraza, 1 remi i tek 1 pobjedu, dobrano kompromitirala svoj status prvoligaša, a u zadnjem kolu i imala i nominalno najteži posao protiv prvaka Barcelone koja je na Balaidos istrčala u ozbiljnom sastavu. Ipak, dvama pogocima Gabrija Veige Celta je stigla do vodstva 2:0 u 65. minuti, a Ansu Fati je zabio počasni pogodak u 79. minuti za konačnih 2:1 i potvrdu opstanka u La Ligi.

I Valencia koja se nalazi u ogromnoj upravljačkoj i rezultatskoj krizi strijepila je u posljednjem kolu na gostovanju kod rasterećenog Betisa, gubila 1:0 već od 1. minute pogotkom Ayoze Pereza, da bi u 71. minuti preko Diega Lopeza Noguerola izborila remi vrijedan ostanka u ligi sa samo jednim bodom više od Valladolida.

Golovima najplodonosniju utakmicu vidjeli smo u Barceloni gdje se Espanyol oprostio od najjačeg ranga španjolskog nogometa remijem s Almerijom. Izmjenjivali su se domaći i gosti u vodstvima, a na kraju je konačnih 3:3 za Almeriju postavio Adrian Embarba u 87. minuti s 11 metara i svojoj ekipi osigurao opstanak u ligi.

Iz Segunde u najviši rang ulaze Granada i Las Palmas, dok doigravanje za posljednje mjesto igraju Eibar i Alaves (rezultat je u prvoj utakmici bio 1:1) te Albacete i Levante (rezultat je u prvoj utakmici bio 3:1 za Levante).

Komentari

Povezano