Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Realu se ovo nije dogodilo 20 godina, ali je svejedno preokretom u završnici svladao Almeríju

Real Madrid je u 21. kolu španjolske La lige na domaćem terenu dočekao posljednju momčad na tablici, Almeríju. Iako su poveli već u 41. sekundi utakmice te na poluvremenu imali prednost od dva pogotka razlike, gosti ponovno nisu uspjeli stići do prve pobjede u sezoni.

Madriđani su u drugom dijelu stigli do potpunog preokreta i slavili rezultatom 3:2 uz golove Judea Bellinghama, Viníciusa Júniora te Daniela Carvajala u samoj završnici susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prošla niti puna prva minuta utakmice kada su igrači Almeríje šokirali Madriđane svojim najbržim pogotkom u La ligi ikada. Strijelac je bio Largie Ramazani koji je, na asistenciju Lucasa Robertonea, prizemnim udarcem doveo svoju ekipu u rano vodstvo. Nakon početnog šoka Real je uspostavio dominaciju u posjedu, ali sve je to bilo poprilično jalovo.

Najbolji pokazatelj za to je podatak kako su ostali bez udarca u okvir u prvih 45 minuta, a po prvi puta još od sezone 2003./2004. im se dogodilo da na poluvremenu gube utakmicu na domaćem terenu uz dva primljena gola i da su za to vrijeme ostali bez udarca u okvir vrata.

Gosti su svoju priliku za eventualni drugi pogodak tražili kroz tranziciju, ali do njega su stigli na drugačiji način kada je u 43. minuti Edgar González, inače po vokaciji stoper, sjajnim volejem pogodio same rašlje za povećanje prednosti.

Real je bio puno opasniji u drugom dijelu te krenuo po potpuni preokret. I vrlo dobro su krenuli u ostvarivanje tog cilja, a prvi korak u tom smjeru dogodio se u 57. minuti kada je Joselu izborio jedanaesterac, a Bellingham bio precizan s bijele točke.

Deset minuta kasnije Vinícius Jr. je poprilično bizarnim golom ramenom doveo Madriđane do izjednačenja, a međuvremenu su još i jedni i drugi stizali do trećeg pogotka. Međutim, oba su bila poništena nakon intervencija VAR sobe.

Momčad Carla Ancelottija je do kraja susreta pritiskala i pokušavala svim silama stići do potpunog preokreta. Sijevalo je sa svih strana, a Real je u drugom dijelu pucao 13 puta prema suparničkim vratima, od čega je njih šest završilo unutar okvira.

Kada se činilo kako će se morati zadovoljiti remijem, u devetoj minuti sudačke nadoknade stigli su do potpunog preokreta golom Carvajala. S ovom pobjedom vratili su se na prvo mjesto tablice s dva boda prednosti nad drugoplasiranom Gironom. Almería pak ni nakon 21. kola još uvijek ne zna za pobjedu te čvrsto drži posljednje mjesto ljestvice sa svega šest osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano