Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Reb Bull i Sparta Prag sigurni, Young Boys slavio u Istanbulu uz divljanje Turaka

Tri susreta posljednjeg, četvrtog pretkola kvalifikacija za Ligu Prvaka bili su na programu večeras, u utorak, a u njima smo osim solidnog nogometa vidjeli da niti jedna momčad nije uspjela preokrenuti zaostatak iz prvog susreta.

Austrijski viceprvak Red Bull Salzburg ugostio je kijevski Dynamo nakon što ih je na gostovanju u Poljskoj prošlog tjedna svladao s 2:0 te svoju prednost još i povećao u 12. minuti pogotkom nakon lijepog solo prodora Adama Daghima u 12. minuti. Ukrajinski gosti uzvratili su u 29. minuti nakon što je prekrasnu dugu loptu iz posljednje linije poslao Taras Mykhavko, a Vladyslav Vanat istu primio te ljevicom poslao u mrežu domaćina za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praška Sparta također je iz prvog gostujućeg susreta donijela prednost od 2:0, no oni su svoju protiv švedskog Malmöa udvostručili u završnici večerašnjeg susreta pogocima Lukáša Haraslína u 80. te Albiona Rrahmanija u 86. minuti za konačnih 4:0 i tako prošli u skupine najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja, čije su polufinale igrali u sezoni 1991./1992. što im je do danas i najveći uspjeh u njemu.

Švicarski Young Boys stigao je na vruće gostovanje u Istanbul kod Galatasaraya te nakon što se dobro branio uz kvalitetne izlaske prema naprijed, u 87. minuti pogotkom Alana Virginiusa iz fenomenalnog kontranapada stigao do pobjede 1:0 te prolaza s ukupnih 4:2, a domaćin i do igrača manje, budući da je vratar Fernando Muslera nogom udario Virginiusa dok je slavio svoj pogodak. Muslera je svoj obračun s gostima imao već nekoliko minuta ranije, kada je suparničke igrače odgurivao bliže navijačima Galatasaraya dok su ih ovi gađali čašama, bocama te ostalim opasnim predmetima.

Komentari

Povezano