Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rebecca Welch postaje prva glavna sutkinja u povijesti Premier lige

Prosinac je već standardno izrazito bogat utakmicama u Premier ligi, a prije ovog Božića biti ispisana povijest natjecanja. Naime, po prvi put u povijesti će jedna sutkinja dijeliti pravdu na utakmici engleske elite, a riječ je o Rebecci Welch, dok će Sam Allison postati prvi crnac koji će voditi jednu utakmicu tog natjecanja u zadnjih 15 godina.

Welch će 23. prosinca suditi dvoboj između Fulhama i Burnleya, dok će Allison biti glavni sudac dvoboja između Sheffield Uniteda i Luton Towna na Boxing Day čime će postati prvi sudac crne boje kože u Premier ligi nakon Uriaha Rennieja, koji je sudio u natjecanju 11 godina sve do 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Welch je 2021. godine postala prva žena koja je imenovana za sutkinju utakmice EFL-a kada je vodila utakmicu League Two između Harrogate Towna i Port Valea. Tijekom svoje dosadašnje karijere je također sudila najbitnije utakmice u ženskoj engleskoj Superligi, dok je bila sutkinja finala ženskog FA kupa 2017. i 2020. na stadionu Wembley. Ove sezone je bila glavna sutkinja na četiri utakmice engleskog Championshipa, posljednji put krajem studenog na dvoboju između Hull Cityja i Rotherhama.

S druge strane, Allison je u Premier ligi prvi put bio u akciji u listopadu 2022. godine kada je bio četvrti sudac na utakmici između Brightona i Chelseaja. Sam je ove sezone bio glavni sudac na šest utakmica Championshipa, a zadnji put prošlog vikenda kada je sudio dvoboj između Coventry Cityja i Birminghama.

Komentari

Povezano