Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rebić kapetan Milana u remiju kod Bologne

Nakon 1:0 pobjede na San Siru nad Napolijem u prvoj četvrfinalnoj utakmici Lige prvaka, Stefano Pioli odlučio je promijeniti čak 10 igrača! Jedini preživjeli iz tog susreta je Maignan, a kapetanska traka dodijeljena je Anti Rebiću. Zanimljivo je kako su se u početnih 11 našla čak 4 Belgijca: Alexis Saelemaekers, Aster Vranckx, Charles De Ketelaere i Divock Origi.

Igrači Thiaga Motte nisu mogli poželjeti bolji start, igrala se 33. sekunda kada je lopta došla na desnu stranu do Stefana Poscha, koji je sjajnom prizemnom loptom pronašao Nicolu Sansonea koji zakucava loptu pod prečku nemoćnog Maignana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije puno utjecalo na igrače Milana koji su preuzeli posjed i u 20. minuti zaprijetili preko Rebića čiji udarac glavom brani Skorupski. Samo dvije minute kasnije Florenzi je pokušao iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, no i njegov pokušaj brani Poljak.

U 41. minuti Rossoneri su došli do zasluženog poravnanja. Domaćini u više navrata nisu uspjeli izbaciti loptu iz opasne zone, na kraju se ona odbija do Tommasa Pobege čija bombetina s 18 metara od vratnice završava u mreži.

Milan je prvo poluvrijeme završio s 58% posjeda, 9 udaraca od čega 4 u okvir, dok je Bologna opucala svega 3 puta i činilo se kako će dobru igru iz prvih 45 minuta Piolijevi momci prenijeti i u nastavak.

Tamo je Bologna zagospodarila posjedom, no bez konkretnih prilika, kao ni Milan, pa smo tako do prve dobre prilike čekali sve do 74. minute kada je Messias ubacio u peterac gdje lopta pogađa Rebića u glavu i odlazi pored gola. Igrala se 90. minuta susreta, Leão je sjajno prošao po lijevoj strani, te uputio loptu prema Brahimu Díazu koji se sam nalazio na 11 metara od gola, ali je promašio loptu.

Na kraju Piolijev eksperiment se nije isplatio. Koliko god bi plasman u polufinale Lige prvaka bio ogroman uspjeh, Milan u Serie A nije ni približno osiguranju top 4 plasmana. Već ih danas gradski rival može preskočiti na ljestvici ukoliko večeras pobijedi Monzu na Meazzi. Ante Rebić igrao je cijeli susret, dok je Nikola Moro ušao u 73. minuti.

Komentari

Povezano