Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Red Bullu otkazao motor, Verstappen starta petnaesti

Uzbudljiva utrka Formule 1 u Saudijskoj Arabiji nas čeka danas poslijepodne jer kvalifikacije nisu prošle onako kako je većina javnosti očekivala. Max Verstappen je daleko od prvog reda, no prođimo prvo kroz kvalifikacijske runde.

Nakon prve runde smo vidjeli očekivani raspored. Red Bull, Aston Martin, Ferrari. Verstappen je bio ozbiljno bolji od ostalih dok su ostali vodili bitke. Alonso se izvrtio u jednom zavoju, ali je ipak uspio biti treći kasnije. Od ostalih zanimljivosti treba reći da ni na drugim kvalifikacijama Nyck de Vries nije uspio proći prvi krug. U momčadi u kojoj sve polazi po zlu, a ne zove se Ferrari, je Lando Norris udario zid i pozdravio se od plasmana dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj rundi smo vidjeli najvažniji detalj kvalifikacija, a to je otkazivanje motora Red Bulla Maxa Verstappena. Na pitanja zašto i kako nemamo odgovor, no znamo da će biti ludnica pratiti Maxa kako se probija s 15. mjesta. Alonso je jedno vrijeme bio prvi dok ga nije skinuo Perez.

Red Bull je ipak uzeo pole position jer je Perez postigao najbolje vrijeme dok će pored njega biti Alonso koji unatoč trećem vremenu starta kao drugi jer je Leclerc, drugi najbrži na kvalifikacijama, kažnjen zbog zamjene električnih komponenti na bolidu s 10 mjesta.

Na neki način, fanovi su dobili željeno. Alonso bi se mogao boriti za prvo mjesto, Verstappen i Leclerc će se boriti s kolonom, a ima tu i još nekoliko zanimljivih situacija. Čeka se samo start u 18 sati.

Komentari

Povezano