Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rekordan broj teniskih turnira u Hrvatskoj

Prošli tjedan je Hrvatski teniski savez dobio čast da bude domaćin jedne od skupina prvog kruga završnice Davis Cupa 2023., a to će ujedno biti jedan od najvažnijih teniskih natjecanja koji su ikad održani u Hrvatskoj.

Hrvatska je u skupini s Nizozemskom, SAD-om i Finskom te će od 12. do 17. rujna pokušati izboriti plasman na završni turnir osam najboljih sastava koje će se održati u studenom u Malagi. Ovaj turnir će biti nesumnjivo jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj i kruna međunarodnih teniskih natjecanja u Hrvatskoj tijekom ove godine, a ono što se ističe i za svaku pohvalu je rekordan broj turnira. Počevši od onih turnira za sudionike do 12 godina, preko najboljih juniora do serije Croatian Tennis Pro Tour, koja će ove godine imati nagradni fond od 400.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom dodjele domaćinstva Davis Cupa Hrvatskoj, predsjednica HTS-a Nikolina Babić je izjavila sljedeće: “Dodjela domaćinstva skupine Davis Cupa Hrvatskoj je ogromno priznanje za HTS i prepoznavanje svega što je dosad napravljeno u organizacijskom smislu. Bit će to veliko natjecanje u svakom pogledu; naša teniska publika imat će priliku vidjeti uživo sjajan tenis, a našim tenisačima smo omogućili da igraju pred domaćom publikom i tako imaju još bolje izglede za novi vrhunski rezultat“.

Osim toga, osvrnula se i na ostale turnire koje će ugostit Hrvatska: „Osim profesionalnih turnira Hrvatska će biti domaćin velikom broju međunarodnih natjecanja iz kalendara Međunarodnog teniskog saveza i Tennis Europe, od 12 do 18 godina. Ovog tjedna igra se Kvarner Junior Open u Rijeci, a svi zajedno omogućit će našim tenisačicama i tenisačima da u svim dobnim kategorijama igraju na međunarodnim natjecanjima u svom okruženju, uz manje troškove. Na godišnjoj razini organizirat ćemo ukupno tridesetak međunarodnih turnira, što je rekordno“.

Tako će Hrvatska tijekom sljedećih tjedana ugostiti desetak profesionalnih turnira iz serije Croatian Tennis Pro Tour. Prije dva dana, točnije 3. travnja je u Dubrovniku počeo ITF turnir tenisačica (nagradni fond 25.000 USD) te ITF turnir tenisačica u Splitu (40.000 USD), a zatim slijede ATP Challenger u Splitu, ITF turnir tenisača također u Splitu, te ITF turniri u Osijeku (prvo tenisačice, zatim tenisači). U svibnju će se odigrati dva turnira u Zagrebu. ITF turnir tenisačica (60.000 USD) će početi 8. svibnja, a u tjednu nakon slijedi novo ATP Challenger izdanje.

Komentari

Povezano