Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rekordni Haaland odveo City na prvo mjesto, Liverpool siguran

U terminu u kojemu smo navikli gledati Ligu prvaka odigrale su se dvije utakmice Premier lige. Manchester City je ugostio West Ham u pokušaju ponovnog preuzimanja vrha tablice, dok je Liverpool na Anfieldu dočekao Fulham. Noć domaćina obilježio je Erling Haaland koji je postao najbolji strijelac u povijesti Premier lige.

Liverpool – Fulham 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pohodu na prva četiri mjesta Liverpool je trebao premostiti prepreku zvanu Fulham. Momčad iz Londona je usidrena u sredini tablice pa do kraja sezone ne igraju ni za što osim prestiža.

Domaćini su očekivano imali prevlast u posjedu lopte, ali nisu pronalazili put kroz discipliniranu obranu Fulhama. Blizu je bio Salah koji je nakon asistencije Alexander-Arnolda za nekoliko centimetara promašio suprotni kut.

Salah se ipak upisao u strijelce u 39. minuti. Egipćanin je bio sigurni izvođač kaznenog udarca kojeg je neoprezno skrivio Issa Diop. Salahu je to 17. gol u prvenstvu ove sezone.

Početkom drugog poluvremena Liverpool je zaprijetio preko Darwina Nuneza i Salaha, ali nijedan od njih nije uspio udvostručiti vodstvo domaćih.

Gosti su umalo iznenadili Liverpool u 77. minuti. Carlos Vinicius je pokušao iz blizine, no Allison je obranio njegov udarac i time spriječio Fulham da “ukrade” bod s Anfielda.

Do kraja utakmice Fulham više nije zaprijetio i ostalo je 1:0. Liverpool mora nastaviti pobjeđivati i nadati se kako će Newcastle ili Manchester United negdje prosuti bodove kako bi upali na mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Manchester City – West Ham 3:0

Pedesetak kilometara zapadnije Manchester City je ugostio West Ham. Šanse za goste su naizgled postale još manje kada je Declan Rice ispao iz rotacije, ali se West Ham unatoč ogromnom hendikepu nije predavao.

Prvu veliku priliku na susretu je propustio Erling Haaland u 24. minuti. Tada je ostao sam na drugoj stativi, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola. Blizu je bio i Rodri osam minuta kasnije kada je s ruba kaznenog prostora zatresao stativu.

Za West Ham najbolju priliku propustio je Jarrod Bowen. On se nakon dugog auta Vladimira Coufala našao nečuvan u sličnoj poziciji kao Haaland nekoliko minuta ranije. Iz slične pozicije, epilog je bio isti i na poluvrijeme se otišlo s 0:0.

U drugom dijelu domaćinu je trebalo samo pet minuta da probije obranu West Hama. Riyad Mahrez je izveo slobodni udarac, a Nathan Ake je pospremio loptu u mrežu. Tim golom Manchester City je ponovno preskočio Arsenal na ljestvici.

City je drugi pogodak zabio u 70. minuti. Asistent je Jack Grealish, a po 35. puta ove sezone u strijelce se upisao Erling Haaland. Time je srušio rekord Premier lige za najviše golova u sezoni. Skoro 60 godina nitko u Engleskoj nije zabijao koliko on ove sezone.

Točku na i postavio je Phil Foden u 85. minuti te je završilo s laganih 3:0 za domaće. Manchester je sada ponovno zasjeo na vrh tablice, dok West Hamu preostaje traženje bodova za potvrdu ostanka u ostalim kolima.

Komentari

Povezano