Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rekordni Split, u porazu Zadra se Luka Božić upisao u povijest ABA lige

U sklopu 24. kola ABA lige, Split je na Gripama dočekao Borac, dok je Zadar otišao u goste kod MZT Skopja.

Split 113:99 Borac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je pred domaćom publikom deklasirao Borac te su mogli oboriti rekord po broju postignutih poena jedne ekipe. Vlasnik tog rekorda je Zadar kada je ožujku 2003. godine u Sarajevu pobijedio Bosnu rezultatom 122:88. U svakom slučaju, Splićani su uspjeli postaviti neke rekorde u ovoj utakmici. Postigli su na poluvremenu 62 poena što im je ujedno osobni rekord u ABA ligi, dok su na kraju treće četvrtine brojali 97 poena i time su postavili novi rekord ABA lige.

Najraspoloženiji u redovima Splita su bili Shannon Shorter koji je ubacio 25 poena, Lewis Sullivan s double-double učinkom od 23 poena i 13 skokova, te Tyrell Nelson koji je nadodao 17 poena, 5 skokova i 6 asistencija. U porazu Borca se istaknuo Hunter Hale s 30 poena, dok su Đorđe Gagić i Sava Lesić ubacili 19, odnosno 17 poena.

MZT Skopje 84:80 Zadar

Ovim porazom su si Zadrani zakomplicirali prolazak u play-off ABA lige. U nijednom trenutku nisu imali vodstvo, štoviše, Makedonci su u jednom trenutku pobjegli na +23. Zadrani su se uspjeli vratiti u susret, međutim za nešto više nisu imali snage. U redovima domaćina se istaknuo Mike Caffey s 21 poenom, dok je Strahinja Micović upisao double-double učinak od 15 poena i 11 skokova. Kod Zadrana se istaknuo Luka Božić s 21 poenom, 8 skokova i 6 asistencija. Božić je tako postao prvi igrač u ABA ligi koji je u jednoj sezoni postigao minimalno 500 poena, 200 skokova i 100 asistencija.

Komentari

Povezano