Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Remi Leedsa i Leicestera, pobjede Wolvesa i Ville

Iako smo navikli gledati utakmice Premier Lige vikendom, 33. kolo će se igrati preko tjedna. U utorak navečer su odigrane tri utakmice. 33. kolo su otvorili Wolverhampton i Crystal Palace na Molineuxu u 20:30.  Crystal Palace je bez poraza u posljednja 4 susreta te se nadao da može nastaviti niz od 4 pobjede nad Wolverhamptonom u ligi.

U 20:45 je počela utakmica između Aston Ville i Fulhama. Aston Villa briljira pod Emeryjem te su bez poraza u posljednjih 9 odigranih utakmica te bi s eventualnom pobjedom barem privremeno zauzeli 5. mjesto na tablici. Posljednja utakmica dana je bila ona između Leeds Uniteda i Leicester Cityja. Ovo je utakmica sezone za obje momčadi koje se trenutno nalaze u borbi za opstanak u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolverhampton – Crystal Palace (2:0)

Utakmica nije mogla bolje početi za domaću momčad. Diego Costa je već u drugoj minuti susreta zaprijetio golu  gostiju, ali njegov udarac brani Johnstone. Nekoliko sekundi kasnije, domaći nakon ubačaja iz kornera dolaze do vodstva. Lopta je bila ubačena u kazneni prostor Crystal Palacea gdje je Andersen nespretno reagirao te pospremio loptu u vlastitu mrežu za 1:0. Do kraja prvog dijela smo gledali prilično izjednačenu utakmicu. Crystal Palace je većinom napadao preko svoje lijeve strane na kojoj je operirao Eberechi Eze. Upravo je Eze u 29. minuti uputio udarac s distance koji je Sa s lakoćom obranio. Najbolju priliku prvog dijela je imao Lokonga u 39. minuti. Hughes je ostavio loptu Lokongi na desetak metara od gola, ali udarac mladog veznjaka je obranio Sa. Nesretni Andersen se ozlijedio pri kraju prvog poluvremena te je drugo poluvrijeme umjesto njega na teren izašao Joel Ward.

Drugo poluvrijeme su gosti pokušali doći do izjednačenja. Crystal Palace je dominirali posjedom, ali domaćini su se dobro branili. Najbolju šansu u drugome dijelu za goste je imao Guehi. Stoper Crystal Palacea je uputio udarac glavom nakon ubačaja iz kornera kojeg je Sa obranio. Unatoč pritisku gostiju, Wolverhampton je taj koji je došao do novog pogotka. U sudačkoj nadoknadi drugog dijela, Johnston ruši Pedra Neta (ušao na teren u 89. minuti) te sudac Robert Jones dosuđuje kazneni udarac. Siguran s bijele točke je bio Ruben Neves koji je zabio za konačnih 2:0. Portugalski veznjak je bio igrač utakmice; osim postignutog gola, Neves je uputio 10/17 dugih lopti, osvojio 7/10 duela, imao 4 presijecanja te 4 oduzete lopte.

Aston Villa – Fulham (1:0)

Prvu priliku na susretu je imao Fulham. U prvoj minuti susreta je Andreas Pereira uputio udarac s 12 metara te je to bio jedini pokušaj Fulhama na cijelom susretu! Aston Villa je prijetila nekoliko puta u prvih 20 minuta te zasluženo povela u 21. minuti. John McGinn je ubacio iz kornera te je Tyrone Mings glavom zabio za vodstvo domaćih od 1:0. Na samom kraju prvog poluvremena, McGinn je pokušao glavom, ali njegov udarac je obranio Leno. Drugo poluvrijeme nam nije donijelo puno uzbuđenja. Fulham je dominirao posjedom ali nije uspio uputiti niti jedan udarac prema golu Martineza. Najbolju šansu u drugom dijelu je imao Konsa. Stoper Aston Ville je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali njegov udarac je blokiran.

Leeds United – Leicester City (1:1)

U prvom poluvremenu smo vidjeli po 2 šanse kod obje momčadi. Leicester je prijetio preko Barnesa 11. minuti i Maddisona u 17. minuti, ali oba udarca su išla pored gola. Za domaće je u prvom dijelu najviše raspoložen bio Sinisterra. Kolumbijac je bio neprecizan u 16. minuti ali je zato postigao vodeći pogodak u 20. minuti. Sinisterra je igrao vrlo dobru utakmicu te je bila velika šteta što je moramo napustiti igru u 32. minuti zbog ozljede. Na početku drugog dijela Leeds je imao priliku povećati vodstvo. Rodrigo je u 50. minutu uputio udarac, ali njegov pokušaj je blokirala obrana gostiju. Trener Leicestera Dean Smith u 70. minuti uvodi Daku i Vardyja te njegova momčad kreće u pohod na gol Leedsa. Nakon dvije kvalitetne prilike Iheanacha, Leicester dolazi do pogotka. U 80. minuti Iheanacho je unatoč ozlijede uspio uputiti loptu za Maddisona koji proigrava Vardyja u prostor. Legendarni napadač Leicestera rutinski zabija za slavlje gostujućih navijača na Ellen Roadu. Do kraja susreta je Leeds imao kvalitetnije prilike ali izabranici Javi Gracie nisu mogli zabiti pogodak za pobjedu te utakmica završava rezultatom 1:1. Bitka za opstanak je daleko od riješene te će obje momčadi strepiti do kraja sezone: Leeds je samo 2 boda (Leicester 1 bod) udaljen od Evertona koji se nalazi na 18. mjestu prvenstvene ljestvice.

Komentari

Povezano