Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Remi Liverpoola i Manchester Cityja u uzbudljivom derbiju

Danas je na Anfieldu odigran derbi 28. kola Premier lige. Susreli su se Liverpool i Manchester City te su obje ekipe s potencijalnom pobjedom imale priliku zauzeti prvo mjesto na tablici. Momčad Jurgena Kloppa je imala brojne izostanke, ali su svejedno bili konkurentni te su prvu priliku imali u 16. minuti kada je Darwin Nunez glavom pucao pored gola.

Pet minuta kasnije je City došao u vodstvo. Iz uigranog kornera je John Stones ostao sam na prvoj stativi te je Englez zatresao mrežu za 1-0. U 31. minuti je Liverpool preko Dominika Szoboszlaija imao priliku poravnati, ali njegov udarac glavom nije išao u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 39. minuti je Erling Haaland pokušao predriblati Virgila van Dijka te je Norvežanin uspio kreirati prostor za udarac, ali njegov pokušaj je išao ravno u vratara domaćih. Do kraja poluvremena se rezultat nije mijenjao, ali Liverpool je imao pokušaje van 16 metara preko Luisa Diaza i Szoboszlaija.

Liverpool je bio osjetno bolja momčad u drugom poluvremenu te su u 50. minuti poravnali rezultat kada je Ederson u svom kaznenom prostoru srušio Nuneza. Penal je realizirao Alexis Mac Allister za 1-1.

U 58. minuti je Phil Foden imao odličnu priliku gdje je i greda spasila Liverpool, a domaćin je mogao povesti pet minuta kasnije kada je Diaz promašio jedan na jedan protiv Stefana Ortege koji je ušao u igru umjesto Edersona jer Brazilac nije mogao nastaviti susret. Liverpool je mogao do preokreta u 71. minuti, ali pokušaj Nuneza je išao po sredini gola.

U 89. minuti je Jeremy Doku ušao s loptom u kazneni prostor Liverpoola te prizemnim udarcem pogodio stativu, a domaća ekipa je nekoliko sekundi kasnije izašla u tranziciju iz koje je pucao Mohamed Salah, te novu obranu upisao Ortega.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao pa su se obe ekipe morale zadovoljiti s bodom; Arsenal je prva momčad u ligi te ima jednako bodova kao Liverpool te bod više od “Građana”.Mateo Kovačić je ušao u igru u 69. minuti dok je Joško Gvardiol proveo cijeli susret na klupi.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano