Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Remi u kaotičnoj završnici Juventusa i Intera

Remijem 1:1 je odigrana prva utakmica polufinala Coppa Italia između Juventusa i Intera, a susret je obilježila kaotična završnica u kojoj je sudac Davide Massa pokazao čak 3 crvena kartona.

Nismo vidjeli kvalitetan nogomet niti s jedne strane, a oba su trenera prvenstveno gledala kako sačuvati vlastitu mrežu netaknutom, pri čemu je prednjačio trener Juventusa Max Allegri koji je na domaćem terenu imao 38% posjeda lopte tokom svih 90 minuta igre. S druge je strane stajao Inter s prosjekom godina od rijetko viđenih 31,3, što je bio dokaz da je Simone Inzaghi nanovo pokušao eksperimentirati i pronaći dobitnu formulu koju traži cijeli ožujak, u kojem Inter nije zabio gol od 10.3. i utakmice protiv Spezije.

Bliže vodstvu tokom prvih 45 minuta bio je Inter, ali je najbolju priliku za zgoditak propustio Marcelo Brozović. Nije se puno toga na terenu događalo ni tokom drugog poluvremena, ali čekala nas je opaka završnica.

U 83. minuti je Juventus poveo preko Juana Cuadrada koji je za Inter crna mačka – niti jednoj ekipi nije zabio više pogodaka nego li Neroazzurima.

Juventus je, kao i u većini utakmice, posljednje minute pokušavao mirno privesti kraju, no u 3. minuti sudačke nadoknade nepotrebno igranje rukom Bremera u 16 metara, u situaciji u kojoj oko njega nije bilo protivničkih igrača dalo je šansu gostima za izjednačenje. Loptu je uzeo Lukaku, koji je od samog ulaska u igru vodio bitku i s Juventusovim stoperima i ružnim povicima s tribina. Osvetu im je servirao mirnom realizacijom kaznenog udarca i salutiranjem prema navijačkoj tribini, što je sudac Massa kaznio drugim žutim, tj. crvenim kartonom za Belgijanca. Zanimljivo, od posljednjih 8 golova koje je Inter postigao Juventusu, čak je njih 5 bilo iz kaznenih udaraca.

Nije utakmica stala na tome, jer Cuadrado koji je bio prvi koji je reagirao na Lukakuove provokacije prema tribinama, nakon sučevog zadnjeg zvižduka ostao je u razgovoru s kapetanom Intera, Samirom Handanovičem. Ono što je nalikovalo ugodnom razgovoru dvoje rutinera i profesionalaca ubrzo se pretvorilo u naguravanje i umalo šakački obračun, pri čemu je Handanovič u potpunosti izgubio živce. Bilo bi zanimljivo čuti zbog čega je situacija eskalirala, no bilo kako bilo, sudac Massa je obojicu po razdvajanju odlučio kazniti isključenjima.

Uzvratna utakmica igra se u Milanu 26. travnja, a sudeći po završetku ove, očekuje nas buran nastavak.

Komentari

Povezano