Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Remi U19 Hrvatske i Izraela za prolazak grupe

U zadnjoj utakmici prve faze kvalifikacija za U19 Europsko prvenstvo u nogometu, mladi Vatreni odigrali su u Rovinju remi bez golova s Izraleom. Utakmica nije imala značajan natjecateljski naboj, jer obje su momčadi već nakon drugog kola s dvama pobjedama protiv Farskih Otoka i Armenije osigurale prolazak u sljedeću fazu kvalifikacija.

Osim prestiža, Hrvatska je morala pobijediti kako bi eventualno osigurala prvo mjesto skupine, premda ono u praksi ne donosi ništa različito od drugog, jer oba donose prolazak u elitnu rundu kvalifikacija. Izbornik Siniša Oreščanin od prve je minute na travnjak poslao sastav: Buljan – Hodak, Vušković, Cvetko, Begonja – Kavelj, Čaić, Vrbančić, Gec – Košćević, Brajković; dok su s klupe ušli Matković, Panić i Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjelom bodova Izrael je zbog bolje gol razlike, +7 naspram hrvatskih +3, zauzeo prvo, a Hrvatska drugo mjesto skupine. U prosincu će se ždrijebom odrediti sastav elitne runde kvalifikacija u kojem će se 28 momčadi raspodijeliti u sedam skupina od po četiri momčadi.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano