Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Remi Liverpoola i Arsenala uz rekorde Salaha

U zadnjoj subotnjoj utakmici 18. kola engleske Premier lige, Liverpool je na Anfieldu dočekao Arsenal u derbiju kola te direktnom okršaju dvaju momčadi s vrha ljestvice. Podjelom bodova je raspored na vrhu ostao isti, a Aston Villa je remijem protiv Sheffield Uniteda jučer propustila zauzeti vrh lige.

U zanimljivom prvom poluvremenu Topnici su već u 4. minuti stigli do vodstva. Slobodni je udarac s lijeve strane na udaljenosti od kojih četerdesetak metara izveo Martin Ødegaard, te precizno pronašao glavu nečuvanog Gabriela Magalhãesa, a Brazilac je loptu proslijedio u mrežu za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon početnog pritiska gostiju red je došao na Liverpool da preuzme konce igre, ubrza tempo, i počne prijetiti Davidu Rayi na vratima Arsenala. Nakon što je Mohamed Salah iz dobre pozicije promašio cijela vrata u 14. minuti, ekspresnom su akcijom Redsi stigli do izjednačenja u 29. minuti. Sjajnom je dijagonalom Trent Alexander-Arnold pronašao Salaha, ovaj je ostao na širokom prostoru s Oleksandrom Zinčenkom kojeg se lakoćom riješio, a zatim topovskim udarcem rasparao krov mreže za 1:1.

Egipćanin je time i postavio jedan sasvim novi rekord, postao je prvi igrač u povijesti Premier lige koji je zabio deset ili više golova protiv Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Arsenala, time dokazavši kako je igrač za velike utakmice. Usto mu je ovo bilo 121. sudjelovanje za gol (88 golova i 33 asistencije) na Anfieldu, po čemu je sad apsolutni rekorder u povijesti Premier lige, preskočivši klupsku legendu Stevena Gerrarda koji je na 120.

Drugo poluvrijeme nije bilo ništa manje zanimljivo od prvog, pruživši nam periode u kojoj su obje momčadi bile opasnije od one druge. Svakako treba istaknuti i kako je Liverpool dva puta gađao okvir gola, jednom nakon udarca Harveyja Elliotta, a drugi put nakon sjajne kontre koju su Redsi završili s čak pet igrača u sprintu. Nakon Salahova proigravanja Alexander-Arnold je izbliza pogodio prečku gola Topnika.

Ipak, golove do kraja susreta nismo vidjeli te je utakmica završila rezultatom 1:1, a Arsenal je ostao vodeća momčad lige te tako drugi uzastopni Božić Topnici dočekuju kao vodeća momčad lige.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano