Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Remijem protiv Talijana nastavljen negativni rekord Hrvatske

Premda je jedan od rijetkih pozitivnih podataka nakon jučerašnje 1:1 utakmice Hrvatske i Italije činjenica da su Vatreni nastavili niz nepobjeđenosti protiv Azzurra i u devetom međusobnom susretu, naša reprezentacija nastavila je i jedan negativan niz.

Radi se o utakmicama koje su odigrane na njemačkom tlu, gdje Hrvatska baš nikada nije slavila! Prva uopće utakmica u Njemačkoj odigrana je u prijateljskom susretu protiv Poljske ususret Svjetskom prvenstvu 2006. Naši su tada izgubili 0:1 pogotkom Euzebiusza Smolareka. Istu su slijedile tri utakmice grupne faze spomenutog SP-a, gdje je Hrvatska izgubila od Brazila 0:1 pogotkom Kake, da bi potom remizirala s Japanom 0:0, i s Australijom 2:2. U toj je utakmici Hrvatska dva puta vodila pogocima Darija Srne i Nike Kovača, no Australci su se dva puta vraćali preko Craiga Moorea i Harryja Kewella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otada pa do ovog Europskog prvenstva nismo zaigrali u Njemačkoj, a s porazom od Španjolske i remijima protiv Albanaca i Talijana, na slavlje u ovoj zemlji s velikim brojem ljudi Hrvata ćemo i dalje čekati. Vatreni su ukupno od 1990. pa do danas zaigrali u 57 različitih zemalja (brojeći “nogometne zemlje” kao Wales, Škotska, Engleska i Sjeverna Irska kao zasebne entitete), a slavili su u njih 49.

Zemlje u kojima Hrvatska, uz Njemačku, zasad nije slavila jesu Australija (jedan remi i dva poraza), Azerbajdžan (dva remija), Gruzija (jedan poraz), Litva (jedan remi), Maroko (dva remija), Norveška (jedan remi i poraz), te Srbija (dva remija).

Komentari

Povezano