Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Remontada u Zenici: Ukrajina svladala BiH i došla na prag EURO-a

Po četvrti uzastopni put, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je izborila doigravanje za plasman na Europsko prvenstvo. Ovog puta su u polufinalnoj utakmici doigravanja na Bilinom Polju ugostili reprezentaciju Ukrajine protiv koje su izgubili nakon preokreta u završnici rezultatom 2:1.

Nakon 37 minuta igre tijekom kojih ne bi mogli kriviti gledatelje koji su zaspali zbog manjka događanja na travnjaku, Bosna i Hercegovina je napokon zaprijetila nakon kornera kada je pokušaj glavom Anela Ahmedhodžića s gol crte izbacio Yukhym Konoplia. Samo minutu kasnije je BiH odigrala odličnu kombinaciju po lijevoj strani, no onda je Sead Kolašinac zasmetao Edinu Džeki kod egzekucije pa je lopta završila daleko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Ukrajina nešto bolje otvorila drugi dio, ipak su izabranici Save Miloševića oni koji se vesele. U 57. minuti dvoboja je Amar Dedić iskosa s desne strane uputio udarac ka golu Ukrajine, a loptu u vlastiti gol šalje Mykola Matviyenko.

Nakon toga je Ukrajina zagospodarila terenom, dok se BiH maksimalno povukla nazad te su izrazito discipliniranom obranom potpuno osujetili napade Ukrajinaca. Gosti su do prvog udarca u okvir na utakmici došli u 77. minuti kada je s distance pokušao Ruslan Malinovskyii, ali njegov šut brani Ibrahim Šehić.

U 82. minuti je BiH mogla doći do udvostručenja nakon kratke kombinacije iz prekida, no udarac Ermedina Demirovića nije bio dovoljno snažan pa ga je relativno lagano ukrotio Andriy Lunin. To će im se obiti o glavu vrlo brzo.

Uspješno se Bosna i Hercegovina branila sve do 85. minute kada je loptu na desnoj strani šesnaesterca dobio Yukhim Konoplia koji ju onda šalje u srce kaznenog prostora gdje se nalazi Roman Yaremchuk koji hladnokrvno zabija za izjednačenje na 1:1.

Samo tri minute kasnije – potpuni preokret. Po lijevoj strani je probio Yaremchuk nakon čega je krasno ubacio u peterac gdje se našao Artem Dovbyk, jedan od lošijih pojedinaca dotadašnjeg dijela utakmice, te je glavom zabio za 2:1.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao pa su Ukrajinci izborili finale doigravanja u kojem će igrati protiv Islanda koji je s 4:1 bio bolji od Izraela.

Komentari

Povezano