Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rendulić nastavio gdje je Jakirović stao

Sergej Jakirović preuzeo je Rijeku krajem studenog prošle godine nakon sjajno odrađenog posla u Zrinjskom s kojim je suvereno osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine s 27 bodova prednosti ispred Tuzle City.

Osim što je poharao BiH ligu s mostarskim klubom, umalo je ispisao povijesni uspjeh u europskim natjecanjima. U zadnjem pretkolu Konferencijske lige Zrinjski je nesretno ispao od Slovana Bratislave. Nakon 1:0 pobjede Zrinjskog u Mostaru, istim rezultatom nakon 90 minuta pobijedila je slovačka momčad, potom su se igrali produžetci u kojima je Zrinjski prvi zabio preko Igora Savića, no u zadnjoj minuti utakmice primili su gol, te na kraju izgubili nakon jedanaesteraca. Zrinjski je tako propustio šansu postati prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji će igrati u skupini nekog UEFA-inog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to nije pokolebalo Sergeja i njegovu momčad koja je i dalje suvereno pobijeđivala protivnike u domaćem prvenstvu. Jakirović je na kraju polusezone došao na Rujevicu, gdje također radi odličan posao, a kormilo je preuzeo njegov bivši suigrač i prijatelj iz doba Kamen Ingrada Krunoslav Rendulić koji ima nevjerojatnu statistiku nakon prvih 12 utakmica na klupi.

Rendulić je došao nakon nesretne epizode u Iranu gdje je bio pomoćnik novom izbornik U-21 Hrvatske Draganu Skočiću. Njegov trenerski talent upoznali smo u SuperSport HNL-u gdje je vodio Istru 1961, Šibenik i Goricu.

Današnjom ligaškom pobjedom 2:0 nad Željezničarom upisao je 12. pobjedu u isto toliko utakmica uz nevjerojatnu gol razliku od 35:4. Osam pobjeda upisao je u prvenstvu, dok je u Kupu nadomak finala nakon 3:0 pobjede u gostima u prvom polufinalnom ogledu protiv Tuzla Cityja.

Najbolji strijelac u Rendulićevom mandatu na klupi je Nemanja Bilbija koji je 10 utakmica zabio 14 pogodaka, među kojima i oba u današnjem susretu.

Sa spomenutim napadačem i ostalom ostavštinom Jakirovića, Rendulić je preuzeo stroj s kojim i dalje melje po Bosni i Hercegovini, sada je samo pitanje je li napokon vrijeme za europski iskorak.

Komentari

Povezano