Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rennes Lovre Majera poražen u Lyonu

Na otvaranju bogatog Uskršnjeg dana u Ligue 1 Lyon je ugostio Rennes našeg Lovre Majera. U utakmici momčadi koje love europska mjesta Lyon je preokretom u drugom dijelu slavio 3:1. Za domaćine su zabijali Corentin Tolliso, Alexandre Lacazette i Bradley Barcola, a goste je u prvom dijelu u vodstvo doveo Amine Gouiri. Lovro Majer igrao je 70. minuta za goste, ali nije imao veću ulogu.

Gosti su bolje krenuli u susret i već u 11. minuti dolaze u vodstvo. Gouiri je primio loptu na rubu kaznenog prostora, krenuo s njom prema golu i zakucao ju u mrežu nemoćnog Anthonyja Lopesa. Gouiriju je to bio deseti gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena nije bilo više uzbuđenja. Lyon je držao loptu i nešto pokušavao, ali je sve bilo jalovo. Nisu imali odgovor za blok Rennesa koji je čekao svoju priliku iz kontre.

Tako je izgledao i nastavak dok Tolliso odličnim udarcem nije probio obranu Rennesa. Maxence Caqueret je kratko izveo korner do Tollisa koji fantastičnim udarcem s 25 metara probija Alemdara na golu Rennesa. Tollisu je to bio prvijenac ove sezone. I to kakav.

Osam minuta kasnije, Lyon je preokrenuo susret. Pokušaj udarca mladog Johanna Lepenanta se ispostavio kao savršena asistencija za Lacazettea koji je ostao neobjašnjivo sam na drugoj stativi i lakoćom zabio za 2:1. Provjeravala se situacija zbog potencijalnog zaleša, ali sve je bilo čisto i Francuz je upisao svoj 18. gol ove sezone čime je došao na samo gol zaostatka za Mbappeom i Jonathanom Davidom.

Lyon se nakon vodstva nije povlačio, a to im se isplatilo u 79. minuti kada Barcola postavlja točku na i. On je primio odlično dodavanje od Rayana Cherkija u kaznenom prostoru te je pogodio u donji lijevi kut za 3:1 Lyona.

Tako je ostalo i na kraju te se Lyon sada približio Rennesu na samo tri boda zaostatka. Ako je Rennes i dalje gajio neke nade za mjestima koja vode u Ligu prvaka, danas su izgubili sve šanse za to te im preostaje borba za druga europska natjecanja. Lyon je svoj niz neporaženosti u ligi produljio na šest utakmica te su se u potpunosti približili top 5 pozicijama.

Komentari

Povezano