Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Repeša napustio Pesaro, Brođanin preuzeo viceprvaka Slovačke

Kraj tjedna nam nije donio igračke potpise na košarkaškom tržištu, ali imamo dvije vijesti iz perspektive hrvatskih trenera.

Bivši hrvatski izbornik i trofejni trener Jasmin Repeša napustio je klupu talijanskog prvoligaša Pesara. Popularni Jasko tako se tek jednu sezonu zadržao u ovom lijepom gradu na obali Jadranskog mora, a klub je odveo do četvrtfinala talijanskog prvenstva, gdje je poražen od sadašnjeg finalista i svog bivšeg kluba Armani Milana, dok je u Kupu stigao do polufinala, što su oba najveća dostignuća ovoga kluba još od sezone 2011/12. Osim navedenih, Repeša je u karijeri još vodio momčadi Cibone, Splita i Cedevite u Hrvatskoj, potom turskog Tofasa, španjolske Unicaje, poljskog Slaska, crnogorske Budućnosti te talijanskih klubova Fortitudo Bologna, Lottomatica Roma i Benetton Treviso. U karijeri je osvojio ukupno 21 klupski trofej, vodio 322 utakmice u Euroligi, odveo Hrvatsku na pet velikih natjecanja te dva mjeseca proveo na izborničkoj klupi Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A čovjek koji slovi za jednog od najboljih trenera u Slovačkoj, 48-godišnji Brođanin Krunoslav Krajnović preuzeo je klupu tamošnjeg prvoligaša i ovosezonskog finalista, momčad Komarna. Krajnović je gotovo cijelu svoju karijeru proveo u Slovačkoj, gdje je vodio klubove Lučenec, Nova Ves, Žilina, Handlova i u dva navrata Prievidza. U Hrvatskoj je bio pomoćnik u Gorici i Kaptolu, te samostalno vodio Đuro Đaković iz rodnog grada, dok je u inozemstvu još boravio u Bosni i Hercegovini i Kosovu, gdje je bio trenerom Širokog odnosno Bashkimija. Od trofeja osvojio je jedno prvenstvo te dva kupa Slovačke, uz nekoliko nastupa u finalima oba natjecanja.

Komentari

Povezano