Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ricardo Moniz novi trener Slaven Belupa

Slaven Belupo objavio je jutros na svojim stranicama vijest o nasljedniku Zorana Zekića na klupi Farmaceuta. Klupu koprivničkog kluba preuzeti će Nizozemac Ricardo Moniz!

Radi se o 58-godišnjaku koji ima impozantnu trenersku karijeru iza sebe. 2012. je osvojio duplu krunu s austrijskim RB Salzburgom, 2013. Mađarski liga kup s Ferencvárosom, dok je posljednji trofej osvojio pred nekoliko tjedana, kada je s mađarskim Zalaegerszegom digao Mađarski kup. Uz navedene, radio je kao dio stručnog kadra u Feyenoordu, Grasshoppersu, PSV-u, Tottenhamu, HSV-u, dok je samostalno još vodio Lechiju Gdańsk, 1860 München, Notts County, FC Eindhoven, Randers, Trenčín i Excelsior Rotterdam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku u klub, za klupske je stranice rekao sljedeće:

Velika mi je čast doći u Slaven Belupo, Koprivnicu i hrvatski nogomet. Znam dosta o klubu, a posebno su mi pomogle dvije prijateljske utakmice koje smo igrali prošle sezone, jednu u Koprivnici, a drugu u Zalagerszegu. Znam da se radi o odličnom klubu s ambicioznim ljudima koji ga vode i jako dobrim igračima koje sam vidio na spomenutim utakmicama. Do sada sam u karijeri trenirao igrače poput Olića, Petrića, Tomasova i Mancea pa znam što znači hrvatski mentalitet i kakav je pogled Hrvata prema nogomet. Tu su uvijek prisutni velika emocija i želja za napretkom što impresionira, a ja vjerujem da me isto čeka u Slaven Belupu.

Dalje je naveo kako je svjestan da su u Supersport HNL autsajderi, te kako trebaju vrebati svoju priliku iz sjene. U klub ga je privukla želja kluba za napretkom u svim segmentima, kako ima želju kreirati klupsku filozofiju, te je na koncu poslao navijačima vječnu poruku kako se nogomet igra zbog njih!

Komentari

Povezano