Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Riječani doveli još jednog Amerikanca

Nakon što je prije mjesec dana redove Kvarnera 2010 pojačao Bobby Planutis, u riječkom prvoligašu odlučili su se za akviziciju još jednog američkog košarkaša, koji posjeduje i putovnicu Južnog Sudana.

Chudier Bile tako će u riječkom sastavu vjerojatno zamijeniti Planutisa, s kojim je upitan nastavak suradnje, a nakon što se Courtney Fells umirovio još u prvom dijelu sezone, postati će treći ovosezonski američki košarkaš u redovima Kvarnera 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bile je 201 cm visoki krilni igrač, koji je posljednju studijsku godinu studirao na prestižnom sveučilištu Georgetown, a prije toga za Northwestern State i Otero JC, dok je u profesionalnoj karijeri nastupao za NBA G-League momčad Greensboro Swarm te Abidjan BC iz Obaje Bjelokosti.

Nastupajući prošle sezone u BAL-u, afričkoj verziji košarkaške lige prvaka bilježio je 9.6 poena i 2.8 skokova po susretu, a u ljeto 2021. godine ubilježio je i dva nastupa za Denver Nuggetse u NBA Ljetnoj Ligi. Također, Bile je upisao i tri nastupa za reprezentaciju Južnog Sudana u kvalifikacijama za prošlogodišnji Mundobasket.

Komentari

Povezano