Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Riječki prvoligaš doveo veliko pojačanje

Član košarkaške Prve Lige Kvarner 2010 očito se ne misli još dugo zadržati u drugom rangu ligaškog natjecanja hrvatske košarke, budući da su ugovor na dvije sezone potpisali s 33-godišnjim Marijanom Čakarunom.

Čakarun se u grad na Rječini, gdje je već proveo dvije sezone, vraća iz mađarskog prvoligaša Kormenda, za kojeg je prošle sezone upisivao 8.8 poena i 4.1 skoka po susretu, nastupajući u domaćem prvenstvu, FIBA Ligi Prvaka i FIBA Europe Cupu. Ovaj 204 cm visoki centar karijeru je započeo u rodnom Zadru, u dresu Puntamike, da bi se preko Jolly JBS-a i Kvarnera 2015. godine otisnuo u inozemstvo, odnosno u slovenski Helios, s kojim je osvojio tamošnje prvenstvo i nagradu za najboljeg igrača istoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je sezona u najjačoj europskoj ligi, gdje je nosio dres Manrese, potom povratak u Sloveniju i dvije i pol sezone igranja za Sixt Primorsku iz Kopra, pa isti vremenski period proveden u mađarskom Szolnokiju, prije nego li je prešao u Kormend. Čakarun ima i nekoliko nastupa za reprezentaciju Hrvatske, te 20 nastupa u raznim europskim klupskim takmičenjima.

Dodajmo ovome i da je Kvarner 2010 svoja dva talentirana košarkaša poslao na posudbu u novog člana Prve Lige, momčad Crikvenice. Riječ je o Blažu Matiću i Gabrijelu Pepelaru, koji su prošle sezone skupljali mrvice za riječki sastav u Prvoj Ligi, ali i odigrali dobre sezone u redovima FSV-a, nastupajući u Drugoj Ligi Zapad.

Komentari

Povezano