Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka bez poteškoća preko Šibenika za povratak na vrh ljestvice

Sedmo kolo SuperSport HNL-a dovršili su u nedjelju navečer na Rujevici Rijeka i Šibenik. Domaćin je tražio pobjednički trobod kojim bi se vratio na vrh ljestvice (skupa s Hajdukom), te pobjegao Dinamu na četiri boda prednosti. Najugodnije iznenađenje novog prvenstva Šibenik nadao se pak nastaviti u tonovima tog epiteta – potencijalnim slavljem vratili bi se na četvrto mjesto koje im je je pobjedom nad Istrom 1961 u petak preuzeo Varaždin. Svoje su ambicije na koncu ipak ispunili Riječani koji su bez većih problema stigli do 3:0 pobjede.

Nešto rotacija vidjeli smo kod Bijelih, Niko Galešić i Stjepan Radeljić zaigrali su u tandemu po prvi puta od teškog poraza od Olimpije, a Niko Janković zaigrao je u sredini terena s obzirom da je na lijevom krilu krenuo Gabriel Rukavina. Još manje promjena bilo je kod gostiju kojima je nedostajao Ivan Santini. U prvoj se postavi našao Jakov Anton Vasilj, a u napadu se uz Ivana Božića našao Kolumbijac Carlos Torres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno u utakmicu ulaze Riječani koji već u 3. minuti stižu u vodstvo. Korner na lijevoj strani brzo su izveli Toni Fruk i Marco Pašalić. Lopta stiže natrag do riječke desetke koji nije imao bloka pred sobom, te je sjajnim pogotkom s ruba kaznenog prostora pogodio suprotnu malu mrežicu za 1:0.

Nastavila je pritiskati Rijeka koja nadalje prijeti preko Jankovića i Pašalića, da bi Fruk ponovno sjajno opalio u 15. minuti. Tada je akcija tekla po desnoj strani, ponovno je Pašalić prepustio loptu Fruku koji isprve izvrsno tuče no lopta je proletila tik iznad okvira gostujućih vrata.

Iako je Šibenik uspio uspostaviti kakvu-takvu kontrolu na terenu, Rijeka je nastavila dominirati terenom te u 20. minuti udvostručila vodstvo. Pašalić je i ovdje bio začetnik akcije, kada je fino odigrao za Ivana Smolčića na desnoj strani, ovaj izvrsno ubacio u srce kaznenog prostora. Krivo je let lopte procijenio Antonio Đaković, što je iskoristio Komnen Andrić koji je samo postavio glavu i loptu poslao u praznu mrežu za 2:0.

Gosti prvi puta prijete u 24. minuti. Ispala je uža riječka obrana sa svojih pozicija i dopustila Vasilju da se kao šilo zabije prema domaćim vratima s loptom u nogama. Stigao je veznjak do ruba kaznenog prostora i ljevicom nisko opalio što Martin Zlomislić vršcima prstiju skreće u gol-aut.

Ponovno Rijeka prijeti nakon prekida u 40. minuti. Bila je to slična akcija kao i na samom početku utakmice kod prvog pogotka, ovaj put Fruk je odložio loptu za Jankovića koji nisko gađa bliži kut, no šalje loptu malo pored gola. Prethodno su iz slobodnih udaraca solidno prijetili Leonard Žuta na jednoj, te Fruk na drugoj strani.

Oba su trenera na poluvremenu posegnula za izmjenama, kod Bijelih je Amer Gojak zamijenio Rukavinu, dok je kod gostiju Josip Majić zaigrao umjesto Tonija Kolege. Već u 15. sekundi nastavka Rijeka dolazi do lopte uz obilje prostora među šibenskom obranom. Oprobao je svoj udarac opet Fruk i bio zamalo neprecizan.

Uzvraćaju Narančasti u 50. minuti kada Radeljić griješi nadomak svojeg kaznenog prostora, a opasan je bio ubačaj Torresa koji zamalo bježi Majiću. U istoj minuti Majić je prihvatio loptu na desnoj strani te u drugom dodiru s 20-ak metara snažno opalio u bliži kut i pogodio stativu ukopanog Zlomislića!

Nastavljaju se dobre akcije na otvaranju drugog dijela utakmice. U 53. minuti prijeti Rijeka nakon što je Gojak odigrao za Pašalića koji je presijekao kroz kazneni prostor i završio na lijevoj strani, te potom nisko gađao bliži kut, no brani to Đaković.

Sjajno je opalio Janković u 57. minuti nakon akcije Andrića, prekrasno zavrnuvši loptu s lijeve strane prema daljem kutu, no još se ljepše ispružio Đaković koji krajnjim naporima uspijeva skrenuti tu loptu u gol-aut.

Uslijedilo je kraće primirje u kojem nismo vidjeli izražene prilike, da bi u 81. minuti Riječani riješili susret. Asistenciji i predasistenciji usprkos, nisu Pašaliću baš za nogom polazili svi pokušaji, da bi u zadnjoj akciji prije zamjene lijepom minijaturom po desnoj strani stigao do same gol-crte, odakle je odigrao povratnu loptu za zaboravljenog Galešića koji desnom nogom loptu prosljeđuje u mrežu za 3:0.

U dobroj se prilici našao Gojak u 88. minuti kada ga je lijepo proigrao Stipe Perica, no BiH reprezentativac iz obećavajuće pozicije promašuje cijeli okvir gola. Suradnja dvaju igrača s klupe i posljednjih ovoljetnih prinova tako ipak nije urodila plodom.

Premda je posljednjih godina Rijeka izrazito uspješna protiv Šibenika, valja istaknuti kako se radi o četvrtoj najizraženijoj pobjedi Bijelih nad protivnikom iz Krešimirova grada u cijeloj klupskoj povijesti. Najviša je stigla 2001. kada su Riječani na Kantridi slavili 5:0, godinu dana kasnije upisali su 5:1 pobjedu, dok su 1992. slavili 1:4 na gostovanju.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano