Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka će imati tri hrvatska reprezentativca na velikom natjecanju po prvi puta u povijesti

Dok se ekipa s Rujevice sprema za uzvrat finala Hrvatskog nogomentog kupa koje se u srijedu od 18:00h igra u Rijeci protiv Dinama, pozornost igrača otišla je i prema nadolazećem Europskom prvenstvu, za kojeg je Zlatko Dalić danas objavio preliminarni popis.

Na njemu se, po prvi puta u povijesti jednog velikog natjecanja, nalaze i tri igrača Rijeke: golman Nediljko Labrović te krilni napadači Marko Pjaca i Marco Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je Rijeka hrvatske reprezentativce na velikim natjecanjima dala tek 2016. godine za Europsko prvenstvo u vidu golmana Ivana Vargića, dok je 2018. na Svjetsko prvenstvo kao igrač Rijeke išao Filip Bradarić.

Što se tiče najvećeg broja reprezentativaca općenito, Rijeka je na Europskom prvenstvu 2016. godine imala dva reprezentativca Albanije, Bekima Balaja i Odisea Roshija uz Ivana Vargića, što je do sada najveći pojedinačni broj reprezentativaca kluba na jednom velikom najtecanju. U slučaju da iz Rijeke bude pozvan još jedan igrač, poput primjerice Lindona Selahija za Albaniju, ovo će biti najveći reprezentativni uspjeh igača Rijeke s 4 igrača na jednom velikom natjecanju.

Uz navedene, kao igrači Rijeke na velika natjecanja za Jugoslaviju su još išli i Petar Radaković, 1962. godine na Svjetsko prvenstvo na kojem je postigao i zgoditak te Ive Jerolimov i Miloš Hrstić na Svjetsko prvenstvo 1982. godine. Listu zatvara Darko Velkovski koji je na Europskom prvenstvu 2021. godine zaigrao kao reprezentativac Sjeverne Makedonije.

Komentari

Povezano