Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka deklasirala Rudeš na otvaranju sezone

Nakon jučerašnjeg odličnog derbija na Maksimiru i preokreta Splićana, danas su na rasporedu bila dva ogleda prvog kola SuperSport HNL-a. Najprije je na Rujevici Rijeka ugostila momčad Rudeša te ih je svladala s uvjerljivih 4:0. Poslije prvog dijela u kojem je Rijeka poprilično jalovo dominirala, u drugom je to izgledalo sjajno za momčad Sergeja Jakirovića.

Prvo uzbuđenje na utakmici smo vidjeli kada je Rudešov Brian Oddei u 10. minuti nakon gužve kod kornera pogodio stativu. Rijeka je uzvratila dvije minute kasnije također iz kornera. Tada je glavom tukao Emir Dilaver, međutim vratar Rudeša Mario Marić je lagano ukrotio udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo koji trenutak kasnije, nova šansa Rijeke, ovog puta preko Alena Grgića, no obrana Rudeša je to stigla blokirati te odbiti u korner.

Tijekom prvih 30 minuta susreta je Rijeka bila momčad koja dominira terenom, no tu premoć nikako nisu uspjeli kapitalizirati.

Najbolja prilika za domaćine na ovom susretu stiže u 37. minuti kada je Banda nakon duplog pasa tukao lijevom nogom, međutim na njegovu nesreću pogodio je stativu.

Samo dvije minute kasnije – PENAL za Rijeku! Stoper gostiju Mislav Matić zaista pravi nepotreban i naivan prekršaj na Jorge Obregonu, a glavni sudac ove utakmice Mateo Marić nije imao težak zadatak i bez puno razmišljanja dosuđuje kazneni udarac za domaći sastav. Odgovornost je preuzeo Niko Janković koji je mirno realizirao jedanaesterac i doveo Rijeku u vodstvo 1:0!

Do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzbudljivosti te se na predah otišlo rezultatom 1:0 za Rijeku. Imala je domaća momčad više loptu u nogama, ali bez mnogo konkretnih situacija za gol.

U drugom dijelu se nastavila poprilično jalova dominacija Riječana protiv gostujuće momčadi koja je ipak prekinuta nakon sjajnog ubačaja Šare s desnog krila, ali to ne uspijeva iskoristiti Ljubanović koji je pobjegao stoperima Rijeke, no njegova reakcija nije bila najbolja.

U 63. minuti Rijeka dolazi do izvrsne prilike. Labrovićevu izbijenu loptu je primio Obregon te ju je dodao Toniju Fruku koji potom odigrava vertikalno dodavanje za Alena Grgića. On izlazi u situaciju 1 na 1 s vratarom Mariom Marićem te mu gura loptu kroz noge, ali s crte u posljednji trenutak izbija Vanja Šare.

Šest minuta kasnije, Rijeka ipak dolazi do prednosti od 2:0. Fruk je dijagonalom pronašao Grgića koji nakon toga odigrava dupli plas s Veigom te prizemnim ubačajem u sredinu pronalazi Niku Jankovića koji uz ponešto poteškoća zabija svoj drugi zgoditak.

Zanimljivo je da je ovo bio njegov četvrti pogodak u dresu Rijeke, a prethodna dva je postigao u pobjedi od 2:0 protiv Istre 1961 na Aldo Drosini početkom ožujka prošle godine.

Nije Rijeka stala na tome pa je u 81. minuti stigla do povećanja prednosti na 3:0 nakon što su Toni Fruk i Niko Janković odigrali jednu ”give and go” kombinaciju na lijevoj strani kaznenog prostora koju je Fruk okončao prvijencem u debiju za momčad s Rujevice.

Tri minute kasnije je Marco Pašalić poslao braniča Rudeša u prazno, ali njegov udarac u posljednji trenutak ipak blokira Matić. Do velikih 4:0 je Rijeka došla u 89. minuti kada Bruno Goda zabija glavom nakon centaršuta Tonija Fruka iz kornera s lijeve strane.

Rijeka je u 91. minuti zamalo došla do 5:0. Banda je proigrao Franju Ivanovića koji s ruba kaznenog prostora s lijeve strane gađa u suprotni kut Marićevog gola, ali lopta odsjeda na stativi. Kada to nije prošlo, Rudeš je u sljedećem napadu došao do zgoditka. Tomečak se driblingom riješio Veige i ubacio za Oddeija koji na drugoj stativi zabija za 4:1. Ipak, ubrzo je podignuta zastavica pomoćnog suca pa je taj gol opravdano poništen i susret završava pobjedom Rijeke od 4:0.

Rijeka je utakmicu okončala sa 17 udaraca od kojih je sedam završilo u okviru gola, dok je Rudeš uputio osam udarac, a samo je jedan uposlio Nediljka Labrovića.

Komentari

Povezano