Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka dovela još jednog igrača iz Bundeslige

Nakon Marca Pašalića koji je stigao u Rijeku prije 4 dana, Rijeka je danas potvrdila potpis još jednog mladog talenta dijaspore iz Njemačke, Franje Ivanovića.

Ivanović stiže iz redova Augsburga, točnije njegove 2. ekipe za koju je prošle sezone u Regionalligi Bayern, 4. rangu njemačke lige, u 36 nastupa postigao 18 pogodaka i 4 puta asisitirao. Tim je učinkom bio 9. najbolji strijelac lige, a njegov je FC Augsburg II sezonu završio na 10. mjestu ljestvice s 54 boda iz 38 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o U19 hrvatskom reprezentativcu rođenom 1. listopada 2003. godine u austrijskom Schwazu u blizini Inssbrucka, koji je seniorski nogomet okusio tek prošle sezone, a za prvu ekipu ekipe u kojoj igra Dion Drena Beljo još nije imao prilike nastupati.

Ivanović se najbolje snalazi na poziciji drugog napadača ili lijevog krila, njegov stil igre mnogi uspoređuju s onime Andreja Kramarića, a za njega su se posljednjih godina borili ne samo klubovi, već i reprezentacije – Ivanović je nastupao za mlađe selekcije Austrije, nakon što 2018. godine u hrvatskoj U15 selekciji nije dobio priliku zaigrati na pripremnim turnirima.

Njegov otac, Miro Ivanović, tada je za medije izjavio: “Dobili smo poziv za zimski kamp u Puli u prosincu, na koji se Franjo rado odazvao, kao član reprezentacije do 15 godina. U prvoj utakmici, protiv Slovenije, nije dobio ni minute, a u sljedećoj, protiv hrvatske selekcije U-16, igrao je samo petnaestak minuta. Zar je to korektan odnos, zar sam ja vozio 1600 kilometara da bi mi sin igrao 15-20 minuta na dvije trening-utakmice? Nakon toga poslao sam dopis HNS-u, na ruke Zorislavu Srebriću, Marijanu Kustiću, Nevenu Šprajceru i Sretenu Ćuku, tražeći objašnjenje, no odgovor nisam dobio. Kako su nam se istodobno javili Austrijanci, jer Franjo je u listopadu prošle godine igrao i jednu utakmicu za njih, odlučili smo prihvatiti njihov poziv. Tako će Franjo na mini SP-u selekcija do 15 godina, koji će se od travnja do svibnja održavati u Austriji, Sloveniji i Italiji, nastupiti za Austriju.”

Ipak, situacija se na relaciji koordinatora mlađih kategorija hrvatskih reprezentacija i obitelji Ivanović u međuvremenu primirila, pa je Ivanović počeo nastupati za hrvatske mlađe kategorije.

Sada će biti na još istaknutijem radaru hrvatskih trenera, a nastavlja novi zaokret u sportskoj politici HNK Rijeke koja se temelji na dovođenju mladih i besplatnih igrača s velikim potencijalom kojeg još nisu imali prilike pokazati u seniorskom nogometu.

Komentari

Povezano