Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka doživjela europski debakl protiv Olimpije

U uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Rijeka je u Ljubljani teško nastradala i doživjela najteži europski poraz u povijesti kluba, izgubivši rezultatom 5:0.

Nakon što je prva utakmica na Rujevici prije 7 dana završila rezultatom 1:1, obje su ekipe imale imperativ pobjede, no u 90 i više minuta na terenu je postojala samo jedna ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Rijeke Radomir Đalović na teren je poslao najjače moguće raspoložive snage, uključujući povratnika i kapetana Ivana Smolčića na desnom beku, dok je vrhu napada u svojoj vjerojatno posljednjoj utakmici za Rijeku startao Franjo Ivanović.

Agresivno s obje strane krenula je utakmica, a Olimpija je šokirala Rijeku već u 2. minuti utakmice. 60 metara dugu loptu s ruba vlastitog šesnaesterca poslao je stoper Ahmed Muhamedbegović, ona je preletjela obranu Rijeke, a bivši igrač Jaruna, Sesveta i Lokomotive Raul Florucz prebacio nepotrebno istrčalog Martina Zlomislića za 1:0 Ljubljančana.

Uslijedilo je deset minuta u kojima Rijeka nije uspjevala uspostaviti kontrolu nad utakmicom, a Olimpija iz prvog ozbiljnog napada na utakmici stigla i do drugog pogotka.

Ponovno je neoprostivo zaspala riječka obrana na čelu s Galešićem kojem je iza leđa pobjegao Pedro Lucas i pronašao potpuno neometanog Thalissona na drugoj stativi koji je unio Zlomislića i loptu u mrežu za 2:0 i katastrofalni početak Rijeke.

Ništa Rijeci nije polazilo za nogom u prvih 20 minuta utakmice. Linije Rijekine postave bile su daleko jedna od druge, no u 25. minuti povezali su hrvatski viceprvaci svoje redove i konačno počeli prijetiti golu Olimpije. Prvo je Fruk udarcem s 20-ak metara oprobao rukavice golmana Matevža Vidovšeka, a nakon toga i Pašalić iz slobodnog udarca sa slične udaljenosti loptu poslao za malo iznad gola Olimpije.

I taman kad se činilo kako je Rijeka uhvatila konce, Olimpija je stigla i do trećeg pogotka. Rijeka je izvela korner nakon kojeg se lopta odbila do centra, a tamo neoprostivo pogriješio Marco Pašalić koji je kao posljednji igrač obrane krenuo u dribling, izgubio loptu i dopustio Dini Kojiću da se sjuri prema golu Rijeke.

Zaobišao je 19-godišnji slovenski napadač golmana Zlomislića kao da ga nema, a Pašalić svoj osobni fijasko okončao zakucavanjem lopte koja mu je doslovce bila na nozi u vlastitu mrežu, za ogromnih 3:0 u korist Olimpije.

Da od lošeg uvijek može lošije, pokazala je Rijeka i u 45. minuti kad je Thalisson prošao kroz obranu Rijeke koja je u tom trenu više sličila na švicarski sir i zabio za 4:0 pored nemoćnog Zlomislića.

Što misli o igri svoje ekipe Radomir Đalović pokazao je na poluvremenu, izvadivši iz igre čak četvoricu igrača iz igre. Na poluvremenu su u svlačionici ostali Radeljić, Devetak, Hodža i Fruk, a u igru su ušli Majstorović, Bogojević, Selahi i Djouahra.

Ipak, niti taj pokušaj prodrmavanja ekipe nije polučio apsolutno ništa. Selahi je još jednom pokazao koliko je fizički i psihički udaljen od terena nepotrebno izgubivši loptu za udarac iz kuta Olimpije, a nakon toga i zaboravivši na svojeg igrača. Nakon ubačaja iz kuta, potpuno sam je ostao paker iz prvog dijela Pedro Lucas i glavom probio Zlomislića za enormnih 5:0.

U 60. minuti katastrofalni događaji na terenu prelili su se i na tribine, nakon što je riječka navijačka skupina Armada odlučila ubaciti nekoliko desetaka bengalki i petardi u teren te prema navijačima na centralnoj tribini ljubljanskog stadiona. Zbog toga se susret prekinuo na više od 20 minuta dok je slovenska policija praznila tribinu s riječkim navijačima.

Nakon poduže stanke, obje su se ekipe vratile na teren, no sljedećih tridesetak minuta nogometa praktički i nije bilo. Obje ekipe čekale su kraj bez previše napora da ugroze protivnička vrata, svjesni kako se sav nogomet koji se trebao odigrati, već i odigrao.

Riječane nakon europskog debakla čeka najteži mogući domaći ispit, onaj protiv Dinama na Rujevici, a Olimpija se okreće sutrašnjem ždrijebu skupina Konferencijske lige.

Komentari

Povezano