Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka fantastičnim preokretom pobjedila Goricu

Odgođenu utakmicu koja se trebala odigrati u kolovozu, Gorica i Rijeka odigrali su na rubu regularnosti, na zaleđenom travnjaku Gradskog stadiona s narančastom loptom, boreći se s hladnim vremenom i tragovima snijega kojih je bilo više nego li zelenih površina.

Ovakve utakmice obično su one u kojima se s obzirom na stanje travnjaka ne očekuje umiranje u ljepoti niti pas igra, međutim, domaćini su već na samom početku pokazali da tečna igra po ovakom terenu nije nemoguća misija, a prebrojavanje na lijevoj strani rezultiralo je ispadanjem Rijekinog povratnika Lindona Selahija i kompletne vezne linije gostiju. Gorica je stigla na 20 metara od gola, a Ante Matej Jurić proigrao Josipa Mitrovića koji iz prve sjajnim udarcem pogađa drugi kut Labrovićeve mreže za 1:0 već u 3. minuti igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka se nakon početnog šoka relativno brzo oporavila i nanizala nekoliko prilika za pogodak, od čega je najbolja bila Pašalićeva. Iz tog razdoblja treba istaknuti i potencijalno oprošteni drugi žuti karton strijelcu Mitroviću zbog saplitanja Gode, a nedugo zatim Gorica je stigla i do drugog pogotka.

Neoprostivo loše reagirao je najiskusniji Riječanin Emir Dilaver i izgubio loptu na 30 metara od gola, što je iskoristio Tim Matavž dodavanjem za Nikolu Vujnovića, ispred kojeg je loptu u vlastitu mrežu poslao Ivan Smolčić. Pomoćni sudac podigao je zastavicu označavajući zaleđe Vujnovića, no VAR provjera pokazala je kako je napadač Gorice bio nekoliko centimetara u dozvoljenoj poziciji, pa su domaćini nakon par minuta ipak proslavili drugi pogodak.

Neortodoksno je reagirao Željko Sopić vađenjem iz igre dvojice najvrijednijih riječkih eksponata Franje Ivanovića i Marca Pašalića već u 31. minuti, na čuđenje igrača i većine riječkih navijača, očito nezadovoljan njihovim zalaganjem. Kocka se isplatila, jer već 3 minute nakon Jorge Obregon, jedan od dvojice novih igrača na terenu, izborio je kazneni udarac nakon prekršaja Marija Maloče.

U prvi trenutak sudac Mateo Erceg pokazao je na slobodni udarac, no poruka iz VAR sobe natjerala je suca da promijeni odluku, taman kad se Toni Fruk spremao izvesti prekid, što je pomalo zbunilo svih na terenu i tribinama. Usporena snimka pokazala je kako se nasrtaj Maloče zaista dogodio unutar šesnaesterca, a loptu je na bijelu točku stavio Marko Pjaca te vratara Banića poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za 2:1 i kraj plodonosnih tridesetak minuta nakon kojih je Gorica postigla dva pogotka, a da je samo jednom pucala u okvir gola!

Nakon nekoliko minuta u kojima se na terenu nije događalo ništa značajno osim što je kod Rijeke u igru ušao Janković umjesto Selahija, novi kazneni udarac! Nakon jednog dugog auta, Grgić i Mrzljak našli su se u duelu, a lopta je pala na ruku kapetana Gorice. Sudac Erceg situaciju na početku nije vidio, no na poziv VAR sobe i po pogledanoj usporenoj snimci, ispravno je dosudio kazneni udarac. Loptu je ponovno namjestio Marko Pjaca, a ovaj put njegov je udarac pročitao vratar Gorice, no Pjaca je bio najbrži na odbijenoj lopti i Rijeci donio izjednačenje u 53. minuti, te najavio možebitno sjajno drugo poluvrijeme.

Ipak, do njega nije došlo, a u drugom smo poluvremenu gledali stagnaciju sve do 78. minute i ogromne šanse Galešića čiji je udarac glavom bravuroznom intervencijom zaustavio vratar Banić na samoj gol crti, ostavivši Rijeku na korak do potpunog preokreta.

Samo nekoliko minuta nakon uslijedila je još jedna prigoda, ovog puta za Jorgea Obregona, no lopta je nakon njegovog udarca završila za malo iznad gola Gorice.

Rijekine napadačke ambicije u drugom poluvremenu konačno su se isplatile u 89. minuti. Udarac iz kuta izveo je Niko Janković i pronašao na drugoj vratnici potpuno usamljenog imenjaka Galešića, koji je u maniri rasnog strijelca reagirao postavivši nogu za loptu plasiranu u malu mrežicu pored skamenjenog Banića za ogromno slavlje riječkih igrača i navijača i vodstvo od 3:2.

Na samom kraju utakmice sukobili su se Blummel, Goda i Mrzljak, gužva se brzo raščistila, a sve je rezultiralo crvenim kartonom za kapetana Gorice i žutim kartonom za Rijekina lijevog beka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano