Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka golom Frigana svladala Šibenik i došla do 3. mjesta

Posljednju utakmicu 28. kola Supersport HNL-a odigrali su na Rujevici Rijeka i Šibenik. Domaćini su tražili pobjedu kojom bi se izjednačili s Osijekom i Varaždinom na diobi trećeg i četvrtog mjesta, a gosti su nakon pobjede Gorice ranije danas htjeli bodove kojima bi se dodatno odvojili. Na kraju je uspješnija bila Rijeka koja je slavila 1:0 golom Matije Frigana u 47. minuti.

Rijeka je furiozno krenula u susret i već u drugoj minuti dolazi do pogotka. Antonio Marin je dobio loptu i ušao u 16 metara, lijepo je pogodio ispod Lovre Rogića, ali dosuđeno je zaleđe. Nakon toga sjajno je pokušao Niko Janković iz daljine, ali Rogić uz pomoć grede spašava Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik je najbolju priliku propustio u 31. minuti. Točnije, Dario Čanađija se izborio za poziciju u sredini i opalio glavom, ali Nediljko Labrović fantastično brani. Do kraja poluvremena su Lindon Selahi i Janković s udaljenosti pucali malo pored gola.

Tako se na predah otišlo bez golova, no unatoč tome bilo je to dosta sadržajnih 45 minuta. Rijeka je bila nešto bolja, ali i Šibenik je imao svoje prilike te se nisu na Rujevicu došli samo braniti.

Slično kao i u prvome dijelu, Rijeka je odmah na početku drugog povela. Samo ovaj puta iz regularne pozicije. Bila je to sjajna akcija domaćina koju je Frigan okrunio pogotkom. Marin je odlično proigrao u prostor za Jankovića koji vraća povratnu za Frigana i to je 1:0 za Rijeku u 47. minuti. Mladom napadaču Rijeke ovo je deseti gol ove sezone.

Poslije zabijenog gola, nije bilo previše uzbuđenja na travnjaku. Izdvaja se tek jedan slobodan udarac Jankovića nakon kojeg je nastala gužva u kaznenom prostoru prije nego što je obrana Šibenika uspjela izbiti loptu.

Šibenčani su pred kraj susreta preuzeli inicijativu i zaprijetili udarcima iz daljine. Prvo preko Zorana Kvržića koji je opalio s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla preko gola. Onda je Labrović sjajno reagirao nakon udarca Amera Hiroša.

Najbolju priliku za izjednačenje Šibenik je imao u 82. minuti preko Dejana Radonjića. Labrović je tada još jednom spasio Rijeku nakon što je Radonjić po ubačaju Duje Čopa pokušao glavom. Bio je to copy-paste akcije za drugi gol Šibenčana protiv Dinama u kupu, ali ovaj puta je epilog bio drugačiji.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i Rijeka je ponajviše zahvaljujući Labroviću uspjela sačuvati sva tri boda. Time su Riječani dostigli Osijek i Varaždin na trećem mjestu što se na početku ove polusezone činilo nemogućim. Šibenčani nisu odigrali lošu utakmicu, ali se na njima vidio umor i ispražnjenost utakmicom u srijedu i nisu mogli više od ovoga. Idući petak im uz finale Kupa slijedi utakmica sezone protiv Gorice gdje će morati ostati neporaženi ako žele izbjeći dramu u borbi za ostanak.

Komentari

Povezano