Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka golom Jankovića minimalno slavila u Jadranskom derbiju

Najveći derbi 11. kola SuperSport HNL bila je bitka za prvo mjesto tablice između Rijeke i Hajduka na Rujevici. U tvrdoj utakmici s malo prilika Rijeka je slavila 1:0 golom Nike Jankovića iz kaznenog udarca.

U sastavu Hajduka nije bilo Filipa Uremovića koji je na treningu zadobio ozljedu mišića zadnje lože, a umjesto njega u prvih 11 je uskočio Josip Elez. Strateg Hajduka Ivan Leko je napravio dvije zamjene u početnom sastavu Hajduka na odnosu prethodne prvenstvene utakmice. Šansu od prve minute su dobili Mihael Žaper i Anthony Kalik, dok su s klupe krenuli Niko Sigur i Vadis Odjidja-Ofoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj minuti susreta Hajduk su dijelili centimetri od vodstva. Nakon što je obrana Rijeke greškom poklonila loptu Hajduku koja je došla na lijevu stranu do Filipa Krovinovića, on je zatim ubacio, a glavom je Dario Melnjak pogodio lijevu stativu.

Odmah nakon stative Hajduka, domaći sastav je jurnio u kontranapad gdje su imali situaciju dva na dva, međutim u ključnom trenutku se Niko Janković poskliznuo, a odbijena lopta je došla do Marca Pašalića čiji je udarac završio u bloku Hajduka.

Na sljedeće veće uzbuđenje smo čekali sve do 20. minute kada je Marko Pjaca uputio prizemni udarac, međutim vratar Hajduka Ivan Lučić je bio spreman. U 30. minuti Hajduk je došao do zgoditka. Loptu u mrežu je pospremio Livaja, međutim gol je opravdano poništen zbog zaleđa.

Pet minuta kasnije, Yassine Benrahou je sjajno iz sredine proigrao Emira Sahitija koji je odmah pucao iz prve, međutim vratar Rijeke Nediljko Labrović je uspješno obranio njegov pokušaj.

U 40. minuti je Rijeka uzvratila istom mjerom kao Hajduk na početku utakmice, pogodila je okvir gola Hajduka. Nakon ubačaja s desne strane je Franjo Ivanović spustio glavom loptu do Pašalića koji se izbacio na lijevu nogu, no njegov udarac je završio na gredi.

Na predah se otišlo bez pogodaka, no generalno gledajući bolji dojam u prvom poluvremenu je ostavila momčad Rijeke.

U drugom poluvremenu na prvo veće uzbuđenje smo čekali sve do 55. minute kada je iz slobodnog udarca pucao Toni Fruk, no Lučić je vrhom prstiju udarac skrenuo u korner.

U 60. minuti je Rijeka dobila priliku nakon VAR intervencije doći do vodstva. Uz pomoć VAR-a je ustanovljeno kako je Filip Krovinović u svome šesnaestercu nesretno igrao rukom te je glavni sudac Petar Kolarić dosudio kazneni udarac za domaći sastav. Odgovornost je preuzeo Niko Janković te je zakucao loptu pod prečku za vodstvo Riječana 1:0.

U 80. minuti je Hajduk mogao doći do izjednačenja. Tada je Mihael Žaper loše zahvatio loptu nakon ubačaja iz kuta, međutim njegov udarac je lako ukrotio Labrović.

Rijeka se u posljednjih nekoliko minuta više manje branila, a Hajduk je imao izvrsnu šansu preko Filipa Čuića u 92. minuti kada je nakon ubačaja Melnjaka pucao glavom pored gola. Rezultat se do kraja susreta više nije mijenjao, a Rijeka je slavila s minimalnih 1:0 te zauzela prvo mjesto na tablici.

Komentari

Povezano