Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka “gostovala” na Rujevici i preskočila Neretvanca

Nakon što je većina hrvatskih prvoligaša (uspješno) odradila svoje obaveze u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa, istom je zadatku danas pristupila i Rijeka koja je na svojoj Rujevici dočekala Neretvanac iz Opuzena. Radi se o osvajaču Županijskog kupa Dubrovačko-neretvanske županije te četvrtoligašu koji je trenutno sedmoplasirana momčad 3. NL – Jug.

Iako se susret igrao na Rujevici, Neretvanac je na utakmici bio domaćin kako je to i običaj u uvodnim fazama Kupa gdje slabije momčadi uredno dočekuju one snažnije. Ipak, zbog sigurnosnih je razloga procijenjeno kako momčad iz Opuzena ne može osigurati sve potrebne sigurnosne uvjete za ugostiti Bijele, stoga je domaćinstvo s obala Neretve preseljeno na obale Kvarnerskog zaljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formalni domaćin utakmicu je započeo u sastavu: Maslać – Tomašević, Deak, D. Medić, Batinović – K. Medić, Bajkuša – Šunjić, Prusina, Mikulić – Jhonatas. “Gostujući” strateg Radomir Đalović ponešto je izmijenio početnu jedanaestorku pa su tako od prve minute istrčali pojedinci koji ove sezone ne spadaju u kategoriju prvotimaca: Josip Posavec, Bruno Goda, Lindon Selahi i Naïs Djouahra.

Nakon što su prvi zaprijetili igrači Neretvanca, Rijeka je preuzela kontrolu nad utakmicom i u 10. minuti stigla u vodstvo. Akcija je tekla po desnoj strani gdje je loptu imao Marco Pašalić. On je proigrao Brunu Bogojevića koji s gol-linije odigrava nisku povratnu loptu a Komnen Andrić zabija kroz noge vratara za 0:1 i svoj prvijenac u bijelom dresu.

Nastavila je Rijeka s dominacijom, promašila nekoliko solidnih prilika, da bi u 33. minuti igrači u bijelom udvostručili vodstvo. Toni Fruk finim je proigravanjem prevario užu obranu Neretvanca i proigrao Pašalića koji izlazi pred Lovru Maslaća i ispod njega šalje loptu u mrežu za 0:2.

Imala je Rijeka i nakon drugog pogotka još prilika za novi zgoditak, no put do mreže nisu pronašli te se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 0:2. U kategoriji promašaji naočito se istaknuo Djouahra koji je sâm mogao do trogotka no propustio je nekolicinu izraženih prilika.

Isti je omjer snaga bio na terenu i u drugom poluvremenu, da bi u 59. minuti Primorci zabili i treći pogodak. Ubačaj Fruka s desne strane glavom je prema vratima usmjerio Stipe Perica, no lopta pogađa gredu i u luku se odbija do Stjepana Radeljića koji također glavom loptu šalje u mrežu.

Popustio je riječki pritisak pred kraj utakmice, a iskoristili su to igrači Neretvanca koji stižu do počasnog, ali najljepšeg pogotka utakmice. Igrala se 82. minuta kada je lopta s desne strane stigla do 18-godišnjeg Krešimira Medića, a ovaj s preko 20 metara sjajno opalio ljevicom i pogodio uz samu stativu za 1:3.

Neretvanac je tako napustio natjecanje nakon što su u prvom kolu Kupa s 2:0 pobijedili Bedem iz Ivankova. Rijeka će se u osmini finala sučeliti s Bednjom iz Beletinca, ekipom s kojom je Rijeka već igrala. Bilo je to pred devet godina u šesnaestini finala Kupa kada su Bijeli slavili s visokih 10:0.

Komentari

Povezano