Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka i Varaždin remizirali u ludoj utakmici punoj preokreta

U pretposljednjoj utakmici sedmog kola SuperSport HNL-a Rijeka i Varaždin remizirali su na Rujevici rezultatom 2:2. Susret na kojem smo vidjeli četiri pogotka, tri pogođene vratnice, crveni karton, dosuđeni jedanaesterac i povratak Marka Pjace na HNL terene definitivno ne zvuči loše.

Rijeka je povela preko Nike Jankovića u 17. minuti, Varaždin je u drugom dijelu preokrenuo golovima Igora Postonjskog i Frana Brodića, a bod domaćinima je na kraju donio Jorge Obregón.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su u ovaj susret ulazili nakon ispadanja iz Europe od francuskog Lillea, ali bio je to jedan od onih slučajeva kada se ekipi zbilja nema što za prigovoriti. Ostavili su posljednji atom snage na terenu u utakmici prije tri dana, a u odnosu na taj susret Željko Sopić nije napravio niti jednu promjenu u početnom sastavu.

Tako je i dalje Rijekin napad predvodio kvartet Marco Pašalić, Toni Fruk, Niko Janković i Franjo Ivanović dok je Pjaca utakmicu počeo s klupe za pričuve. S druge strane, Varaždin je u posljednjem kolu izgubio na domaćem terenu od Hajduka, a napad momčadi Marija Kovačevića predvodio je drugi strijelac lige Fran Brodić.

U početnim minutama nismo vidjeli konkretne šanse niti na jednoj niti na drugoj strani, a na prvu priliku čekali smo do 13. minute. Tada je Rijeka zaprijetila nakon udarca iz kuta, Pašalić je ubacio na prvu stativu, Veldin Hodža okrznuo loptu glavom, no kapetan gostiju Igor Postonjski blokirao je taj udarac.

Četiri minute kasnije domaćini su poveli nakon što je Fruk proslijedio loptu glavom za Jankovića koji je iskoristio ponuđeni prostor i zabio za vodstvo Rijeke. Fruk je u ovom prijelaznom roku stigao iz Gorice i zbilja igra u odličnoj formi, a ovo mu je bila već šesta asistencija ove sezone.

Varaždinska obrana je griješila, a Riječani su im radili velike probleme visokim pritiskom na njihovu zadnju liniju te bili bolji protivnik na terenu. Tako je u 21. minuti vratar Oliver Zelenika pogriješio u predaji lopte, Janković je odigrao za Fruka koji je odlično potkopao loptu, no njegov udarac odsjeo je na gredi.

Ipak, u 27. minuti vidjeli smo jedini konkretan pokušaj od Varaždina u prvom poluvremenu. Nakon lijepe kombinacije pucao je Brodić, no njegov pokušaj je obranio Nediljko Labrović. Tri minute kasnije sve se nastavilo po starom, a Riječani su ponovno zaprijetili. Pašalić je lijepo uposlio Ivanovića koji je iz izgledne situacije pucao visoko iznad gola.

Ulaskom Ante Vukušića i povlačenjem Brodića na ulogu kreatora Varaždin je u drugom dijelu izgledao bolje. Upravo je Brodić u dva navrata zaprijetio vratima Riječana. Prvo je u 55. minuti lijepo primirio loptu i pucao, no taj udarac je završio u bloku. Minutu kasnije Mitrovski je sjajno ubacio s desne strane, no Brodićev odličan udarac glavom otišao je pored vratnice. U 59. minuti dogodio se poseban trenutak, iz igre je izašao Ivanović, a na HNL terene se vratio Marko Pjaca.

Šest minuta kasnije Rijeka je ponovno zaprijetila kada je baš Pjaca proigrao Jankovića koji je pucao s ruba šesnaesterca, no lopta je po drugi puta na susretu pogodila okvir gola. U 70. minuti susreta Brodić je sjajno pucao glavom, Labrović je obranio njegov pokušaj, ali sudac Čulina je pokazao na bijelu točku. Naime, Matej Mitrović je u skoku zahvatio Brodića laktom, a nakon provjere VAR sobe Postonjski je sigurno izveo jedanaesterac i pogodio za izjednačenje.

A onda je samo tri minute kasnije Varaždin u potpunosti preokrenuo susret. Brodić je s 15-ak metara prekrasno pogodio drugi kut gola za svoj šesti pogodak ove sezone. U 81. minuti Jorge Obregón je okušao atraktivno škaricama, no lopta je otišla tik uz vratnicu. Rijeka je krenula po izjednačujući pogodak, a u 83. minuti Jorgo Pëllumbi srušio je Obregóna, a sudac je odmah da je to crveni karton za braniča Varaždina.

Janković je pucao iz slobodnog udarca i ponovno pogodio okvir vrata, no Sopićev džoker s klupe Obregón prvi je na odbijenoj lopti i pogađa za izjednačenje. Varaždinci su bili s igračem manje na terenu, a Rijeka je pritisnula i svim silama tražila pogodak koji bi im donio sva tri boda. Ipak, do kraja susreta nisu uspjeli te je utakmica završila rezultatom 2:2.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano