Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka istaknula kandidaturu za domaćinstvo Final 4 vaterpolo turnira

Vaterpolisti Primorja EB ostvarili su veliki uspjeh plasmanom u Final Four LEN Europa Cupa pobjedivši u četvrtfinalu grčki Vouliagmeni sa šest golova razlike, čime su nadoknadili veliki minus iz prve utakmice i iznenadili favoriziranog suparnika, a isto su uz puno manje muke učinili i vaterpolisti dubrovačkog Juga.

Stvorilo je to neočekivani problem čelnicima LEN-a, europske organizacije koja vodi brigu o vaterpolu jer Vouliagmeni je trebao biti domaćin Final 4 turnira, od čega su nakon ispadanja odustali. Kao kandidat se ubrzo pojavila Rijeka i plivalište na Kantridi, a čini se kako će cijela ideja biti brzo realizirana s obzirom da je inicijativu potvrdio i Grad Rijeka kao vlasnik sportskog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike su šanse, Grad Rijeka je prihvatio domaćinstvo, čeka se službena potvrda. Razgovarala sam s Renatom Živkovićem, direktorom LEN-a za vaterpolo, koji je bio glavni tajnik HVS-a. Klubovima koji igraju Final Four odgovara Rijeka kao lokacija, svima je podjednako udaljena.

Predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovac

Troškovi organizacije nisu mali, no podmirit će ih Grad Rijeka, Hrvatski vaterpolski savez te sponzori, sve u cilju organizacije ovog velikog vaterpolo turnira koji bi trebao započeti 17. svibnja.

VK Primorje organizacijom Final Foura obilježio bi desetogodišnjicu osvajanja prve titule hrvatskog prvaka, kada je Primorje na Kantridi u posljednjoj utakmici finalne serije državnog prvenstva pobijedilo Jug.

Poznati su polufinalni parovi: 17. svibnja Primorje igra protiv njemačkog Spandaua 04, Jug AO igra protiv Astrapool CN Sabadela, a svi vaterpolo i sportski fanovi u Hrvatskoj nadat će se hrvatskom finalu.

Komentari

Povezano