Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka najavila novu Kantridu

Za danas je najavljena konferencija za medije gdje će se predstaviti projektni koncept Multifunkcionalnog kompleksa Stadiona Kantrida.

Na konferenciji će sudjelovati Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zlatko Komadina, župan Primorsko–goranske županije, ministar Oleg ButkovićDamir Mišković, predsjednik Rijeke i arhitekt Siniša Zdjelar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je godinama projekt zbog različitih birokratskih razloga stajao na mjestu, najave pomicanja s mrtve točke pojavile su se prije nekoliko mjeseci, a ključna je sjednica Gradskog vijeća u četvrtak na kojoj će jedna od točaka za odlučivanje biti i odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Sportskog područja Kantrida, koji bi trebao pobliže definirati što se točno i u kojem obimu može graditi na tom području.

Predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković već je najavio zainteresirane investitore, no isto tako i naglasio kako njih može predstaviti i ugovorno obvezati tek po ispunjenju preduvjeta o izmjeni Urbanističkog plana.

Sam stadion trebao bi biti komercijalno isplativ, što znači da će u njegovom sklopu biti i turistički i trgovački sadržaji, a više detalja bismo trebali dobiti danas nakon 18h.

Komentari

Povezano