Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka pobijedila Primorje, Hajduk remizirao sa Šahtarom

Nakon Gorice, Slaven Belupa, Varaždina i Šibenika, svoje su pripremne utakmice danas odigrali i Rijeka i Hajduk. Momčad s Kvarnera je u zatvorenoj utakmici na Rujevici svladala slovenskog prvoligaša Primorje iz Ajdovščine, dok je Hajduk remizirao sa Šahtarom iz Donjecka.

Rijeka je na koncu pobijedila s visokih 7:1, a igralo se dva puta po 60 minuta. Golove su zabili Franjo Ivanović, Veldin Hodža, Toni Fruk, Niko Galešić, Šimun Butić, Naïs Djouahra te Jakov Bilajac. Posebno valja istaknuti Fruka koji je zabio direktno iz slobodnog udarca, dok je Djouahra bio precizan s bijele točke. Za goste iz Slovenije zabio je Semir Smajlagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 60 minuta Željko Sopić je na teren poslao sastav: Posavec – Smolčić, Kitin, Galešić, Bogojević – Petrović – Ivanović, Hodža, Fruk, Janković – Obregón, a ova je momčad prije zamjene cijele jedanaestorke na semaforu imala 4:0. Drugih sat vremena odigrali su Zlomislić – Valinčić, Burčul, Dujmović, Čabraja – Ilinković (od 90. Bilajac), Babić – Djouahra, Butić, Jakac – Gajzler.

Hajduk je pak imao puno zvučnijeg protivnika, te su odigrali dobru utakmicu protiv ukrajinskog Šahtara. Dobar ulazak u utakmicu oplodili su pogotkom, kada je Emir Sahiti zabio za vodstvo nakon dodavanja Marka Livaje. U prvom su poluvremenu Ukrajinci stigli do izjednačenja, a nakon prekida je zabio Lassina Traoré.

Bilo je prilika za pogodak i u drugom poluvremenu na obje strane, premda su nešto opasniji bili Rudari. Gennaro Gattuso od prve je minute na teren poslao jedanaestorku: Lučić – Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo – Sahiti, Capan, Sigur, Kalik – Pukštas, Livaja. U drugom su poluvremenu još zaigrali Kalinić, Hrgović, Prpić, Elez, Melnjak, Durdov, Jurak, Skoko, Brajković, Šošić i Antunović.

Komentari

Povezano