Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Rijeka poražena od drugoplasirane ekipe austrijske Bundeslige

Drugi prijateljski susret ovozimskih priprema Rijeka je odigrala u Čatežu protiv trenutno drugolasirane ekipe austrijske Bundeslige i kluba koji je u skupini Europa lige s Atalantom, Sportingom i Rákowom osvojio 3. mjesto te izborio nastavak natjecanja u Konferencijskoj ligi, Sturm Graza.

Nakon pobjede protiv Kalcer Radomlja rezultatom 2:0, Riječani su od Sturma poraženi s 2:1, u utakmici koja se igrala u formatu 4 puta po 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 60 minuta odigrala je nominalno najjača ekipa Plavo-bijelih, nakon čega je trener Željko Sopić na teren poslao kompletno drugu ekipu, što znači da se sve važno za nastavak sezone događalo u prva dva mini poluvremena.

Sturm Graz pokazao je koliko je kompetitivna ekipa, dominirao je u posjedu i duelima, što je poslužilo kao dobra provjera za utakmice koju Rijeku čekaju protiv Dinama i Hajduka te treneru Sopiću dalo odgovore na pitanja o trenutačnim mogućnostima njegovog kadra.

Suzdržani su bili Pašalić i Pjaca pa je Rijeci nedostajalo okomitosti, a dobar su dojam ostavili Fruk i Ivanović koji su obrani Austrijanaca stvarali ponešto poteškoća. Rijeka je stigla do vodstva već u 7. minuti preko Tonija Fruka čiji udarac s 20-ak metara nije uspio zaustaviti protivnički vratar, a onda je Rijeka na postavljenu obranu primila dva pogotka.

U 39. minuti je Sarkaria prošao pored Dilavera i pogodio za izjednačenje, pri čemu je dojam da je pogotku prethodio prekršaj na Bruni Godi, a u 49. minuti Camara je ostao sam u petercu i skrenuo loptu u mrežu za konačnih 2:1.

U ostatku utakmice nije se događalo ništa značajno, osim velike prilike za Ilinkovića u 71. minuti pri čemu veznjak Rijeke nije najbolje reagirao.

Igrali su: RIJEKA: Labrović, Smolčić, Mitrović, Dilaver, Goda, Hodža, Janković, Fruk, Pašalić, Pjaca (56 Yansane), Ivanović. Od 60. minute: Zlomislić, Veiga (73 Januzaj), Radeljić, Galešić, Bogojević, Pavlović, Petrovič, Ilinković, Grgić, Yansane, Obregon

Komentari

Povezano