Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Rijeka porazom od Dinama upisala rekordni niz

Porazom u finalu Nogometnog kupa Hrvatske od Dinama, Rijeka je svoj niz bez pobjede protiv Modrih protegla na čak 12 vezanih utakmica. U tom je periodu Rijeka upisala dva remija i čak deset poraza. Posljednja pobjeda Rijeke nad svojim rivalima stigla je još krajem 2021. kada su Bijeli slavili u četvrtfinalu Kupa, pobijedivši Dinamo 1:3 na Maksimiru.

Jučerašnjim je susretom Rijeka ispisala crnu stranicu svoje povijesti i upisala najdulji niz u povijesti bez pobjede nad Dinamom. Dosadašnji je rekord bio 11 utakmica koliko je Rijeka, prije ove godine, imala u šezdesetima godinama prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, od 19.6.1960. kada su s visokih 5:1 ispraćeni iz Zagreba, te konačno s domaćim 0:1 prazom 16.8.1964., Rijeka je dva puta remizirala i devet puta gubila. Niz je prekinut 1965. u prvom ikada slavlju Rijeke nad Dinamom u gostima rezultatom 2:3 u kojoj su Bijeli slavili trogotkom Tončija Gulina.

U sljedećem je susretu, također 1965., Rijeka ponovno slavila, ovaj put s 1:0 na Kantridi, i tako započela 30-godišnji niz nepobjedivosti protiv Modrih na svom terenu. Dinamo je u tom periodu 24 puta dolazio na Kantridu i nikada nije slavio protiv Bijelih – sve do 11.5.1994. kada je Croatia s 0:3 napustila Kantridu. Pogotke za slavljenike tada su zabili Igor Cvitanović, Vjekoslav Škrinjar i Mario Novaković.

Komentari

Povezano