Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka pred kraj utakmice ispustila pobjedu protiv Olimpije

U prvoj utakmici playoffa Konferencijske lige Rijeka i Olimpija su odigrali 1:1. Povela je Rijeka u prvom dijelu i imala još nekoliko prilika za udvostručiti na vodstvo, ali je na kraju ispustila pobjedu.

Prvu priliku na utakmici imala je Rijeka na isteku pete minute. Kombinirali su Franjo Ivanović i Marco Pašalić što je rezultiralo odličnom prilikom za Ivanovića. Ipak, njegov udarac je obranio Matavž Vidovšek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je idući put zaprijetila u 21. minuti. Tada je Pašalić pokušao direktno iz kornera, ali je njegov pokušaj završio na gredi. Za bolju igru u prvom dijelu Riječani su nagrađeni u 33. minuti.

Osvojili su loptu na sredini terena nakon čega ju je povukao Niko Janković. On je pronašao Ivanovića koji je imao dovoljno vremena namjestiti se na udarac i “oršićevski” pogoditi suprotni kut za 1:0 Rijeke.

Olimpija je tada preuzela posjed i krenula u potragu za izjednačujući pogodak. To im se umalo isplatilo na samom kraju poluvremena. Tada je David Sualehe ubačajem pronašao nečuvanog Raula Florucza u kaznenom prostoru. Srećom za navijače Rijeke, bivši igrač Jaruna je s nekoliko metara prebacio prazan gol.

Odmah na početku nastavka, Rijeka je umalo udvostručila vodstvo. Udarac Jankovića s rubog kaznenog prostora sjajno je obranio Vidovšek. U 50. minuti pritisak Ivanovića je urodio plodom, ali je njegov pokušaj lijevom nogom otišao daleko preko gola.

Olimpija je četiri minute kasnije umalo kaznila Rijeku za promašaje. Nakon puno odbijanja u kaznenom prostoru pokušao je Nemanja Motika čiji je udarac otišao tik uz vratnicu.

Utakmica se nakon toga umirila sve do 74. minute kada je Gabriel Rukavina skrivio kazneni udarac zbog neopreznog prekršaja nad Jorgeom Silvom. Odgovornost je preuzeo Pedro Lucas koji zabija za 1:1.

U 87. minuti Olimpija je umalo ukrala pobjedu. Nekadašnji igrač Orijenta Ivan Durdov ostao je nečuvan u kaznenom prostoru i zabio za 2:1. Srećom za Riječane, Durdov je bio u zaleđu pa nije bilo ništa od pobjedničkog pogotka gostiju.

Rijeka je na kraju pritisnula Olimpiju i nekoliko puta došla do gola Slovenaca, ali nisu uspjeli doći do pobjede.

Ovo je bio 50. službeni susret Rijeke i Olimpije. Sada je omjer 19-14-17 u korist Rijeke, dok je gol razlika 49:58 u korist Olimpije. Uzvrat je na rasporedu za sedam dana na Stožicama u Ljubljani te će Rijeka tamo morati tražiti prolazak.

Komentari

Povezano