Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka preokrenula Hajduk na Poljudu i preuzela vrh tablice

U ludoj utakmici Rijeka je u Jadranskom derbiju s 2:1 svladala Hajduk na Poljudu. Hajduk je vodio nakon poluvremena, ali je Rijeka sjajnom igrom u nastavku došla do pobjede.

U desetoj minuti vidjeli smo strašan sudar glavama. Rokas Pukštas i Bruno Goda istovremeno su krenuli na loptu i snažno se udarili glavama. Pukštasu je pukla arkada i dres mu je bio potpuno krvav, dok je Goda ostao nepomično ležati na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije Hajduk je poveo iz prve prave prilike. Lopta je došla s desne strane, Marko Livaja ju je prvo propustio da bi se nakon toga njegov udarac od Pukštasa odbio u gol. Loptu je u sredinu vratio László Kleinheisler.

Rani gol nije otvorio utakmicu koja se nastavila u dosta nezanimljivom tonu. Do kraja poluvremena više nije bilo uzbuđenja te se na predah otišlo s minimalnom prednosti Hajduka.

Sva uzbuđenja koja nismo vidjeli u prvih 45 minuta, vidjeli smo u nastavku. Prvo je u 50. minuti Niko Janković ubacio iz slobodnjaka, Ivan Smolčić je bio u jako dobroj poziciji, ali je glavom skoro pa promašio loptu i samo ju je dodao Ivanu Lučiću.

Pet minuta kasnije Rijeka izjednačuje. Ubacio je Smolčić s desne strane sve do peterca, Jorge Obregon primio loptu ispred Zvonimira Šarlije, a onda udarcem preko glave, svojevrsnim škaricama, zabija za 1:1. Definitivno gol koji će se dugo pamtiti.

Rijeka je preokret kompletirala u 62. minuti. Marco Pašalić je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, očajno je reagirala Hajdukova obrana na čelu s Moufijem i Bruno Goda je uspio ugurati loptu u gol za 1:2. No, javio se VAR te je gol poništen zbog ruke Gode.

Do preokreta je ipak došlo u 75. minuti i to na kakav način. Šarlija je očistio jednu svijeću iz kaznenog prostora, a lopta je pala točno na nogu Lindona Selahija koji savršeno pogađa za vodstvo Rijeke. Selahi je tako na najbolji mogući način ostavio iza sebe sagu oko produljenja ugovora.

U 84. minuti Hajduk je došao blizu izjednačenja. Odličan udarac Kleinheislera iz daljine je još bolje obranio Nediljko Labrović. Zbog raznih prekida zbog pirotehnike i VAR provjera, imali smo čak 11 minuta sudačke nadoknade.

Tijekom nje je Livaja u jednom duelu iskrenuo gležanj te je morao napustiti igru. S obzirom da su sve izmjene bile potrošene, Hajduk je susret dovršio s desetoricom.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Rijeka je došla do velike pobjede kojom je preuzela vrh tablice. Sada su oni i Hajduk izjednačeni s 41 bodom, dok je Dinamo treći s 37 i bodom manje.

Komentari

Povezano