Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka prodala Franju Ivanovića u Belgiju

Nakon što se prije nekoliko dana pojavila informacija kako je Franjo Ivanović na rubu napuštanja Rijeke, istu je jutros potvrdio i sam klub službenim opraštanjem od mladog napadača.

Podsjetimo, Ivanović će karijeru nastaviti u belgijskom Royal Union St. Gilloiseu, a odšteta bi trebala iznositi oko 4 milijuna eura, što je i ugovorna klauzula U21 reprezentativca Hrvatske koji je u nekoliko navrata bio i na pretpozivu seniorske vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanović Rijeku napušta nakon malo više od godine dana tijekom koje je zaigrao u 51 utakmici i postigao 16 golova, a iako je transfer bio dogovoren još početkom tjedna, sam igrač je inzistirao na odigravanju uzvratne utakmice protiv Olimpije, koja nažalost po Rijeku, nije završila željenim ishodom.

Royal Union St. Gilloise jedan je od najslavnijih i najtrofejnijih belgijskih klubova u povijesti, iako je svoje zvjezdane trenutke proživio još početkom 20. stoljeća kad je osvojio 11 naslova prvaka Belgije, a posljednji još davne 1935. godine. Unazad nekoliko godina, otkad je klub kao vlasnik preuzeo 40-godišnji Alex Muzio, jedan od suvlasnika engleskog prvoligaša Brightona, polako se vraćaju na staze stare slave, a u tome bi im trebao pomoći i Ivanović.

Donedavni napadač Rijeke bit će tek drugi Hrvat u povijesti koji nosi dres Royal Uniona, nakon što je to u sezoni 1996./1997. činio sadašnji trener Vukovara 1991 i nekadašnji trener brojnih hrvatskih klubova, Branko Karačić.

Komentari

Povezano